» » » Що таке контакт?

Що таке контакт?

Що таке контакт?

Кожному просунутому користувачеві Інтернету добре відомо, що таке контакт. Точніше, Вконтакте - це одна з найпопулярніших вітчизняних соцмереж. Але, на жаль, для багатьох слово «контакт» асоціюється тільки з цим засобом віртуальної комунікації. А тим часом у даного слова дуже багата палітра значень. Давайте в ній розберемося.

Слово це має латинське походження (contactus) і в дослівному перекладі означає «дотик». У словниках представлено два основні варіанти тлумачення слова «контакт»:

  • зіткнення або з`єднання;
  • взаємодія або зв`язок.

У своєму першому значенні слово контакт використовується в природничо-наукової, технічної та побутовій сфері. Наприклад, цим словом можна назвати зіткнення будь-яких поверхонь (фізичний контакт). Хімічний контакт - це з`єднання (реакція) речовин. Дотик - тактильний контакт, зустріч поглядів - візуальний контакт, діалог - вербальний контакт.

У другому значенні (зв`язок, взаємодія) слово «контакт» вживається як в прямому, так і в переносному значенні. Найчастіше використовується в діловій сфері і культурній сфері: дружній контакт (взаємозв`язок), культурний контакт (взаємодія), діловий контакт (співробітництво).

У переносному значенні, слово «контакт» використовується для позначення адресних (контактні) даних, тобто відомостей, за якими можна зв`язатися з людиною. Наприклад: "Залиште, будь ласка, ваші контакти (адреса, телефон, електронну пошту тощо. Д.)".

Про значення інших слів ви можете прочитати в наших статтях з рубрики визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!