» » » Що таке компанія?

Що таке компанія?

Що таке компанія?

У дослівному перекладі з латинської слово «компанія» (compania) означає «співтрапезники», тобто група людей, об`єднаних трапезою (прийомом їжі). Як бачите, це слово має глибоке коріння і багато в чому зберегло свій первісний зміст. Але що таке компанія в сучасній інтерпретації? В яких випадках доречно вживання цього слова? Давайте розберемося.

Довгий час це слово використовувалося для позначення групи людей, об`єднаних одним загальним заняттям. Сьогодні так теж називають групи людей, об`єднаних спільним проведенням часу: дворова компанія, тепленька компанія, компанія підлітків, дружня компанія. Зберігає це слово своє значення і в наречном вираженні «за компанію», тобто разом, заодно.

З розвитком ринкових відносин слово «компанія» стало широко вживатися для позначення групи людей, об`єднаних торгівлею або виробництвом. Це знайшло відображення і в назвах подібних об`єднань. Наприклад, в дореволюційній Росії багато об`єднання підприємців називалися по типу «Іванов і К °», де «К °» якраз і означало «компанія».

Поступово слово «компанія» стало офіційним економічним терміном. У цій сфері воно використовується для позначення особливої форми підприємницької організації, а також як альтернатива терміну «фірма».

Отже, сьогодні слово «компанія» має два основних значення: група людей, які проводять час разом, і об`єднання підприємців.

Радимо також почитати статтю Як купити компанію.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!