» » » Що таке симфонія?

Що таке симфонія?

Що таке симфонія?

Слово «симфонія» відноситься до музичних термінів. Однак іноді воно вживається не тільки в своєму прямому значенні. Так що ж таке симфонія? Яке точне значення цього слова і в яких ще випадках допустимо його вживання?

У статті нижче ми поговоримо про походження та значення слова симфонія.

проісходеніі слова

Це слово прийшло до нас з грецької мови. Перекласти його можна як «співзвуччя». Спочатку, в античності, так називалося музичне милозвучність. Зберегло воно своє значення і в часи середньовіччя. Згодом симфонією стали називати збірники церковної музики і вокальне багатоголосся. Починаючи з 17 століття термін «симфонія» використовується для позначення музичного твору, написаного для оркестру. Тобто у виконанні симфонії бере участь безліч різних музичних інструментів, які зливаються в єдиному, гармонійному співзвуччі.

Симфонія як жанр

У жанровому розмаїтті музичних творів симфонія порівнянна з літературної драмою або романом, тобто є найбільш повним і масштабним твором. З розвитком симфонії і симфонічної музики поступово змінювалося оркестрове мислення композиторів і удосконалився склад оркестрів, які таку музику виконували. Остаточний склад класичного симфонічного оркестру склався в 19 столітті.

У непрямому значенні слово «симфонія» може використовуватися для позначення будь-якого гармонійного поєднання. Наприклад, симфонія смаку, симфонія природи, симфонія почуттів, симфонія кольору. Синонім слова «симфонія» - згода, гармонія. Його антоніми - какофонія, Діафон, антифони.

Якщо вам було цікаво дізнатися про значення цього терміна, то почитайте нашу статтю Що таке музика.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!