» » » Що таке хор?

Що таке хор?

Що таке хор?

Існують різні творчі колективи: ансамблі, групи, дуети, хори, і у кожного є свої особливості. У цій статті розглянемо докладніше, що таке хор.

Слово «хор» прийшло до нас з грецької мови і дослівно означає «натовп». Але в звичному розумінні хор - це колектив артистів, в якому двоє або більше виконавців співають одну і ту ж музичну партію. Це є головною відмінністю хору від інших музичних колективів. Виникнення хорів відносять до часів Стародавньої Греції і пов`язують з появою театру. Правда, значення хорів в той час зовсім не нагадувало теперішнє, хіба що великою кількістю людей.

З розвитком релігії хор придбав додаткові функції і музичних виконань в ньому стало більше. Іноді цілі музичні твори називають хорами, в яких кожна вокальна партія виповнюється кількома голосами. Але це скоріше буквальне і звичне розуміння хору. Є й переносні значення слова.

Так, щоб, наприклад, сказати про одночасність і спільності виконання чого-небудь, нерідко говорять про хор, частіше все одно посилаючись на творчу діяльність. Але і щоб підкреслити спільність і знаходження в одній групі, ми також можемо зустріти вживання слова «хор». Наприклад: "Раптом пісня хором грянула, удалая, згодна!" або "На повітряному океані ... тихо плавають в тумані хори стрункі світил".

Також вам може бути корисна стаття Що таке музика.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!