» » » Що таке партія?

Що таке партія?

Що таке партія?

Слово "партія" можна сьогодні чути по телебаченню багато разів на добу, особливо в новинах про політику. Але чи тільки до цієї тематики відноситься це слово? Що ж таке партія, які є партіїі де ще можна цей термін вживати?

Значення слова партія

  • Партія - це спеціальна політична організація, яка об`єднує людей зі схожим ставленням до управління державою, схожими ідеями з цього приводу, поглядами і цілями. Кожна партія виражає інтереси певного прошарку суспільства, в її ряди входять активісти, готові захищати і відстоювати інтереси тих, кого вони представляють, в дискусіях з іншими партіями і в створенні законопроектів. Досить часто групи осіб, об`єднаних спільною ідеєю, не знаходять себе серед існуючих партій і тоді створюють нову. Як це зробити, читайте в статті Як створити партію.
  • Партією називають певну кількість якогось товару в упаковці. Приклад: "На склад надійшла нова партія журналів".
  • Партією також називають частину музичного твору або уявлення, яку виконує артист. Приклад: "Чоловічі партії в цій опері були більш вражаючими".
  • Партією називають процес гри від початку до кінця між двома або більше гравцями. Приклад: "Може бути, зіграємо партію в шахи?"

А в переносному сенсі партією називають вигідний з матеріальної сторони варіант нареченого або нареченої. Особливо гостро це питання стояло за часів поміщиків і чіткої різниці станів. Приклад: "Вона для тебе хороша партія".



Увага, тільки СЬОГОДНІ!