» » » Що таке нота?

Що таке нота?

Що таке нота?

Слово "нота" здається більшості простим і зрозумілим, знайомим зі шкільної лави. Сталося це слово від латинського nota - "знак", що вже багато в чому пояснює його значення.

Давайте детально розглянемо, що таке нота.

Значення слова нота

  • Нота - це графічний знак, за допомогою якого записуються на папір музичні композиції. Існує спеціальна нотна грамота. Завдяки таким записам до нас дійшли музичні твори, написані багато століть назад. Нотах можна навчитися в спеціалізованих музичних школах, а також самостійно вдома, докладніше про це читайте в статті Як навчитися нотах. Приклад: "Ноти в цьому зошиті було складно розібрати, так як вона з часом пошарпані".
  • Нота - це сам звук, видаваний музичними інструментами під час виконання твору. Приклад: "У цьому сонеті переважали високі ноти, які виконувала скрипка".
  • Нота - це офіційний документ, в якому висловлюють різні прохання, претензії та інше між сторонами. Від цього значення слова "нота" відбулися такі слова, як "нотації", "нотаріус". Приклад: "Між урядами двох держав відбувся обмін нотами"
  • Нотою в переносному сенсі називають якусь особливість чого-небудь, яка найбільш помітна на загальному тлі. Це відноситься, наприклад, до інтонацій, або ж смаку страв або вина, ароматів. Приклад: "В його голосі були помітні ноти сарказму".

Є також приказки, які пов`язані з нотами. Наример: "все пройшло як по нотах". Це означає, що все пройшло, як було задумано.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!