» » » Що таке ліквідація?

Що таке ліквідація?

Що таке ліквідація?

Слово "ліквідація" має латинське походження (від liquidatio - закінчення справи). У сучасній російській мові це слово використовується досить часто в різних областях. Розглянемо докладніше, що таке ліквідація.

Загальне значення у даного слова наступне: знищення кого-небудь або чого-небудь, а також припинення будь-чиєї діяльності.

Для кращого розуміння розглянемо кілька конкретних випадків:

  • Ліквідація зброї передбачає вилучення зброї у його власників і тих, хто їм користується.
  • Ліквідація комах - це знищення шкідників на ділянці.
  • Ліквідація організації або підприємства - це припинення її / його діяльності. Ліквідація торгового підприємства може бути пов`язана з підбиттям фінансових підсумків і подальшим розподілом майна, що залишилося, наприклад, ліквідація банку.
  • Історичний приклад: ліквідація куркульства як окремого класу на тлі загальної колективізації.
  • Ще один яскравий приклад: лікнеп - скорочена "ліквідація безграмотності". У Радянській Росії і СРСР так називали навчання дорослих письму та читанню. Зараз слово "лікнеп" також застосовується в переносному сенсі і позначає масове навчання непідготовлених людей основам, базовим поняттям будь-якої теорії, науки і т. Д.

Такі основні значення слова "ліквідація". Можна навести ще багато прикладів з даним словом, ви навіть самі можете згадати їх.

Також вам можуть бути цікаві ці статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!