» » » Що таке план?

Що таке план?

Що таке план?

Слово «план» досить поширене в повсякденному житті. Воно має кілька значень: це не тільки задум або проект будь-якої діяльності, але і креслення предмета в площині.

Давайте докладніше розберемося, що таке план і чи є якісь відмінності в значеннях цього слова.

Тлумачення слова «план»

Дане слово використовується в різних областях і напрямках діяльності, виходячи з яких можна розібратися, що означає план.

Креслення

У даній області план - це зображення предмета або місцевості на площині: план міста, план будинку або прибудинкової території (наприклад: План будинку був складений зі слів мешканців).

Деякі люди під словом план можуть мати на увазі аркуш паперу, на який нанесений креслення.



Також можна виділити і розташування предметів у перспективі по мірі віддаленості від наглядача (наприклад: На першому плані картини виднілася невелика споруда, а на задньому плані красувався цілий палац). До речі, слово в цьому ж значенні можна почути і на кіномайданчику: Покажіть в кадрі обличчя крупним планом !.

література

У літературі під словом план на увазі композицію викладається або подається матеріалу:

  • Матеріал був представлений за наміченим планом.
  • «Я думав вже про форму плану, і як героя назву». - А. С. Пушкін.

Крім того, це ще й скорочений запис чогось: скорочений план-конспект. Про те, як правильно написати і оформити план-конспект, читайте в статті Що таке план-конспект.

Крім того, план - це точка зору або варіант розгляду чого-небудь: Хто говорить дотримувався свого практичного плану. Ми не відступали від теоретичного плану.

інші значення

Також можна виділити наступні значення даного слова:

  • Порядок виконуваних дій: план роботи, календарний план, план діяльності фірми. Менеджер представив свій план роботи з даного питання.
  • Порядок виконання військових дій: Наступ було за наміченим заздалегідь планом.
  • Сфера появи чого-небудь. В основному в даному значенні слово використовується як книжковий варіант: Дія розраховане на два плани.
  • Якщо слово використовується з прикметниками, які позначають порядок, то такий вислів може мати значення важливості. Наприклад, на першому плані у неї був вступ до вузу, на другому - кар`єра, а сім`я - на останньому плані.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!