» » » Як намалювати план?

Як намалювати план?

Як намалювати план?

У сучасному світі комп`ютерних технологій намалювати план будь-якого приміщення для особистих цілей досить просто. Для цих цілей існує безліч багатофункціональних програм. Але через складний інтерфейсу і наявності значної кількості різних інструментів, розібратися в яких часто здатні лише проектувальники, не кожному вдається швидко навчитися користуватися подібними програмами. Саме тому найбільш доступним варіантом вважається звичайний Word зі стандартним набором інструментів.

Як намалювати план будинку

Сьогодні багато хто мріє мати свій власний заміський будинок або дачу. Для подібної споруди, безумовно, необхідний план, де буде зображено конкретне розташування кімнат, кухні, санвузла і т.д. Однак як правильно цей зробити, відомо не кожному. Виявляється, все не так складно. Досить виконати наступні дії:

  1. визначитися з розмірами, позначити осі, які повинні розташовуватися посередині несучих і капітальних стін-план
  2. накреслити внутрішні перегородки та стіни, а також намітити місця, де повинні бути вікна і двері (при цьому слід вказати і спрямування їх відкриття);
  3. позначити розташування функціонального обладнання: туалет і ванну в санвузлі, плиту на кухні і т.д .;
  4. відзначити сходові клітини, рівень підлоги, вентиляційні канали.

Після цього привласнити кожному об`єкту свій номер, і занести їх в таблицю, що включає 3 стовпці: номер, найменування предмета або приміщення, яку займає площу. Але варто розуміти, що таким чином можна намалювати тільки план будинку, а не його проект. Для складання проекту краще звернутися за допомогою до професіоналів. Також для отримання додаткової інформації можна почитати нашу статтю: Як намалювати будинок.

Як намалювати план квартири



У багатьох власників нерідко виникають думки про перепланування свого житлового приміщення або про звичайну перестановку меблів. Але для того щоб зробити це грамотно, необхідно спочатку намалювати план квартири:

  1. зобразити прямокутник, розділити його прямими лініями на квадрати, кількість яких залежить від числа приміщень в квартирі-план
  2. позначити вікна, балкон, двері, причому також слід вказати напрямок їх відкриття;
  3. накреслити символічну кухню. Про те, як це зробити правильно, слід почитати нашу статтю: Як намалювати кухню;
  4. вказати розташування санвузла зі схематичним зображенням самої ванни і унітазу.


Далі необхідно визначити, які стіни є несучими і що строго не можна міняти. Після цього можна переходити до безпосереднього оновленню приміщення згідно з вашими побажаннями. Цікаву інформацію про це ви також зможете знайти в нашій статті: Як намалювати кімнату

Як намалювати план евакуації

Будь-яке багатоповерхове житлове та виробнича будівля повинна мати план евакуації, причому таку схему необхідно розміщувати на видному місці на кожному поверсі. Складанням плану евакуації, як правило, займаються спеціально навчені люди. Але, по суті, тут немає нічого складного. Порядок дій повинен бути наступним:

  1. обійти і оглянути все приміщення на поверсі, відзначити місця розташування плантелефонів, пожежних кранів, автоматичної пожежної сигналізації, засобів пожежогасіння, а також основних і запасних виходів;
  2. уточнити постійне і передбачувана кількість відвідувачів;
  3. перевірити надійність всіх наявні виходів і справність вентиляції.

Потім можна переходити до безпосереднього викреслювання плану. Для цього схематично зобразити поверх будівлі і всі наявні приміщення, в кожному з яких умовними знаками нанести місця розташування пожежних кранів, телефонів, засобів пожежогасіння і т.д. Після цього суцільними зеленими стрілками позначте основні шляхи виходу з кожного приміщення, пунктирними - запасні.

Разом з тим важливо розуміти, що на плані евакуації не повинно бути ніяких захаращують написів, деталей, знаків. Але обов`язково потрібно вказати місце, відповідне розміщення цієї схеми, а також список умовних позначень і їх розшифровку.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!