» » » Що таке натура?

Що таке натура?

Що таке натура?

Слово "натура" походить від лат. natura, що в перекладі означає "природа, народження, порядок в світі". У російській мові це слово вживається в декількох різних сенсах.

Розглянемо докладніше, що таке натура.

Ось основні значення слова:

  • Натура - повноцінний синонім слова природа. Це застаріле значення даного слова.
  • Також натура позначає характер, сукупність рис характеру, темперамент людини. Крім того, це слово відноситься до носія даних властивостей. Приклад: "У нього стійка натура".
  • Слово "натура" може бути синонімом слова "організм". В даному сенсі можна говорити як про натуру людини, так і про натурі тварини.
  • У мистецтві натура позначає живий зразок для художника, який він знімає на своїй картині. Як приклад можна привести відомий вислів "малювати з натури".
  • В економіці натурою називаються різні товари, платіжні засоби, наприклад, продукти, які використовуються замість грошей. В даному випадку прикладом є натуральний обмін, коли люди просто обмінювалися один з одним тим, у чому найбільше потребували. Далі на зміну натуральному обміну прийшов товарно-грошовий.
  • Також натура - це дійсність, то, що існує в реальності.

Такі основні значення даного слова в російській мові. Якщо вас цікавить дане слово саме в художньому сенсі, то вам також може бути цікава стаття Що таке малюнок.

Значення інших невідомих термінів і виразів ви можете знайти в статтях розділу визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!