» » » Що таке аптека?

Що таке аптека?

Що таке аптека?

У російській мові є багатозначні слова, тобто такі, які відрізняються відтінками значення і сферою вживання. Одним з таких є слово «аптека». Що таке аптека, що позначає дане слово?

Аптека - слово грецького походження, в перекладі apotheke - склад, комора.

Значення слова «аптека»

  • Аптека - це заклад, в якому продаються лікарські препарати. У недалекому минулому в аптеці також виготовляли різну мікстуру, порошки за рецептом лікарів. Сьогодні такої послуги у аптек немає, та й нема чого, тому що ліки в будь-якій формі пропонує фармацевтична промисловість.
  • Це і набір ліків для надання першої медичної допомоги. Часто це слово в даному значенні вживається як «аптечка». Наприклад: "У кожному автомобілі за правилами повинна бути аптечка."
  • У переносному сенсі дане слово вживається, коли мова йде про лікарські трави, про все те, що дає природа людині для зміцнення його здоров`я. Наприклад: "Природна аптека щедро ділиться своїми багатствами з людиною."

Трохи з історії

  • У Росії перша аптека була відкрита ще за Івана Грозного в 16 столітті. Джемс тренч був спеціально спрямований королевою Англії Єлизаветою для цієї місії.
  • При Олексієві Михайловичу - батька Петра Першого навіть був створений спеціальний наказ - Аптекарський, який відав усіма справами, пов`язаними з виготовленням і продажем ліків.
  • За царя Олександра Першому в Медико-хірургічної академії було відкрито фармацевтичне відділення. З тих пір у всіх медичних вузах країни обов`язково є такий факультет, який готує майбутніх фармацевтів - працівників аптек.

На нашому сайті можна дізнатися значення багатьох інших слів визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!