» » » Що таке лекція?

Що таке лекція?

Що таке лекція?

Слово лекція знайоме практично кожному, тому що основне його значення - це виклад теми або доповіді в усній формі. Варто відзначити, що дане поняття бере свій початок від латинського слова «lectio», що в перекладі означає «читання».

Давайте розберемося, що таке лекція і які є значення у цього слова.

значення слова

Поняття «лекція» використовується, коли мова йде про навчальний процес у вищій школі, так як лекційні заняття, тобто заняття, на яких викладач (або інший виступаючий) представляє інформацію в усній формі, в основному використовуються в вузах і в навчальних закладах вище середнього ланки. Наприклад, «Викладач читав лекцію на тему тяжіння молекул». В даному випадку можна говорити про те, що «лекція» - одна з різновидів навчальних занять, під час якої в цілому немає опитування студентів, діалогу - виступає тільки лектор.

Також дане слово позначає публічний виступ - читання на певну тему, тобто це метод словесного навчання: «Цикл лекцій про вплив робіт Достоєвського на світову літературу».

Крім того, під словом «лекція» можуть мати на увазі і надрукований курс читань з якого-небудь предмету викладання у вищій школі: «Курс лекцій з вищої математики».

У розмовній мові слово має переносне значення, а саме - «повчання» або «напуття». Наприклад, «Батько прочитав йому цілу лекцію про те, як необхідно вести себе в громадських місцях».

Такі значення має слово «лекція». Якщо вас цікавлять значення інших слів, читайте також:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!