» » » Що таке комітет?

Що таке комітет?

Що таке комітет?

На сьогоднішній день під словом комітет увазі державний орган, який може бути утворений урядом для виконання певних функцій законодавчої влади.

Але дане слово має також інші значення. Отже, що ж таке комітет?

значення слова

Слово «комітет» бере свій початок від латинського слова «comitto» і означає «доручаю». Виходячи з цього перекладу, можна виділити основне значення даного слова: «Комітетом є рада, збори або орган, створений для вирішення завдань в будь-якій області». Наприклад, Комітет з етики або Консультативні комітети. Засідання такого органу також можуть називати комітетом.

Французьке слово «comit» також має латинське коріння і означає дорадче зібрання, яке може бути організовано будь-якою владою.

Також поняття "комітет" присутній і в роботі політичних партій, переважно в консервативних і ліберальних.

У 1920 році була створена тимчасова організація робочих під назвою «Комітет дії» для боротьби за будь-яку політичну ідею. Але спочатку організація була спрямована проти військового втручання в Радянську Росію.

За старих часів комітетом називали платню, яке отримували посадові селяни або голови будь-яких установ: «Він був членом комітету з нагляду за робітниками селянами».

Якщо ви розібралися зі значенням слова «комітет», то можна перейти і до інших понять, які занесені в розділ визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!