» » » Що таке гранд?

Що таке гранд?

Що таке гранд?

В даний час слово «гранд» використовується досить часто. Наприклад, в назвах закладів: Гранд Готель, Гранд Опера. Але, що таке гранд насправді? Спочатку грандами називали вищі верстви суспільства в середньовічній Іспанії: духовенство, дворянство. У Бразилії і Португалії було теж таке слово, тільки читалося трохи по-іншому Grandeza.

додаткові значення

В даний час гранд - це дворянський титул, який людина може отримати у спадок або за певні заслуги перед державою. Наприклад, «Іспанський гранд заплатив за цю кінь пристойну суму».

Крім того, гранд - це може бути і людина, яка досягла високих показників в певній сфері. Також це може бути і спільнота, фірма або організація. Наприклад, «Наш директор є грандом Реклами».

Деякі люди під цим словом розуміють розмір грамплатівки. Більше гранда в даному випадку може бути гігант: «У мене є два гранди».

Якщо говорити про слово «гранд» як про складову частину складного слова, то воно використовується в географічних назвах:

  • Гранд-Рівер - річка в Канаді і США;
  • Гранд - назви округів в США (штати Колорадо і Юта).

Гранд - грант

Не варто плутати слово «гранд», який має значення «великий, величний, грандіозний», зі словом «грант», тобто безоплатне субсидування підприємств або приватних осіб на проведення наукових досліджень або випробувань.

Значення інших слів можна знайти в розділі визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!