» » » Що таке дена?

Що таке дена?

Що таке дена?

Що таке дена, добре відомо в деяких країнах західної Європи. Наприклад, в Італії, Португалії та Іспанії слово «донья» часто використовується в якості звернення до жінки.

Особливо поширене називати денами жінок в країнах, в яких розмовляють іспанською мовою. Тут дана частка приєднується до жіночих імен для того, щоб обертався навколо зміг висловити своє глибоке шанування і повагу до людини.

інші значення

Крім іспанської мови слово «донья» можна зустріти і в латинській, з якого воно дослівно перекладається як «господиня». На італійською і португальською вимові дане слово звучить, як «донна».

Звернення з часткою «донья» відноситься до жіночого роду. Якщо ж людині потрібно звернутися до чоловіка, за традицією необхідно використовувати титул «дон». Цікаво, що спочатку це звання заслуговували в Іспанії тільки принци і королі. Даним титулом нагороджували людей, що удостоїлися певної нагороди за якісь заслуги. До теперішнього часу звернення «дон» і «донья» настільки поширилося і увійшло в повсякденне життя, що без нього просто неможливо виявити повагу до особи, до якого звертаються.

Слово «донья» також може мати й інше значення. Наприклад, його застосовують для того, щоб поставити слово «дно» у множині, при цьому воно знаходиться в називному або ж знахідному відмінку. Таке визначення даного терміну дає тлумачний словник Ушакова.

Наприклад, щоб виготовити будинок для хом`яка, використовують дена від літрових банок, докладніше про це ви можете дізнатися зі статті Як зробити будиночок для хом`яка.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!