» » » Що таке диплом?

Що таке диплом?

Що таке диплом?

Російська мова - явище, що розвивається. У ньому постійно з`являються нові слова - неологізми. Часто це іншомовні слова. Однак з плином часу слово стає загальновживаним, тому що використовується в мові досить часто і великою кількістю людей. Таким є і слово «диплом», міцно увійшло в російську мову.

Що таке диплом.? Які значення воно має?



«Диплом» - слово грецького походження, в буквальному перекладі воно означає «документ, лист, складений удвічі».

Значення слова «диплом»

  • Диплом - це документ державного зразка, що свідчить про закінчення середньої професійної або вищого навчального закладу. Цей документ дає право працювати за фахом, зазначеної в ньому. Наприклад: "Дипломи були вручені молодим лікарям в урочистій обстановці."
  • Це і документ про присвоєння відповідного звання, нагороди. Наприклад: "У мерії глава муніципалітету вручив дипломи різних ступенів переможцям професійного конкурсу« Учитель року »."
  • Диплом вручається і в якості нагороди в будь-яких змаганнях - спортивних, музичних та інших. У цьому випадку слово є синонімом слова «грамота». Наприклад: "Учасникам були вручені дипломи 1, 2 і 3 ступенів за перемогу в міському конкурсі« Молоді таланти »."
  • У розмовній мові слово «диплом» позначає дипломну роботу, яку пишуть випускники навчальних закладів. Наприклад: "До здачі диплома залишилося зовсім небагато часу, тому він звернувся за допомогою до однокурсниці."

Додатково матеріал по темі можна знайти в статтях на нашому сайті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!