» » » Що таке персонал?

Що таке персонал?

Що таке персонал?

Слово «персонал» має латинський корінь persona, який буквально перекладається як «особистість». Практично всі значення представляють певну групу працівників будь-якої установи.

Що таке персонал: значення слова

  • Персонал - це постійний склад працівників будь-якої установи. Приклад: "Персонал фірми був викликаний на екстрену нараду".
  • Штатний склад всіх працівників, розподілене по професійної кваліфікації, спеціальностями, посадам, стажу та інше. В даному значенні слово "персонал" є синонімом слова "кадри". Приклад: "Керівник відділу кадрів представив статистичні дані, що відображають особливості персоналу фірми".
  • Часто персоналом називають працівників установ, що займаються господарськими видами діяльності. Приклад: "Обслуговуючий персонал підготував відділення лікарні до прийому нових постраждалих".

Слово "персонал" часто вживається в трудовому законодавстві РФ, коли роз`яснюються права і обов`язки працівників. Можна зустріти такі поєднання слів: авіаційний персонал, технічний персонал, що обслуговує персонал і інші.

Слово "персонал" вживається в основному в ділового мовлення. Однак в іронічному сенсі його вимовляють і в розмовній мові. Приклад: "Ей, персонал, ви навели порядок в кімнаті ?!" - Запитала мама, прийшовши з роботи.

Також вам може бути цікава стаття Як відкрити дитячий центр.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!