» » » Що таке профіт?

Що таке профіт?

Що таке профіт?

На різних інтернет-ресурсах часто можна зустріти слово «профіт», однак мало хто знає, що цей термін означає. Це слово вживається в двох значеннях.

Розглянемо докладніше, що таке профіт.

Основні значення слова "профіт"

Перший варіант вживання цього слова з наголосом на "і" (застаріле і рідко використовується) означав раніше "вигода", "інтерес". Застосовувалося це слово, наприклад, в таких пропозиціях і виразах: "І який мені з цієї справи буде профіт?" - "У цій справі немає профітом".

Основне сучасне значення "профіт" сьогодні - "прибуток", "дохід". Саме так дослівно перекладається слово profit з англійської. Сьогодні слово "профіт" зазвичай використовується в фінансовому ринку. Наприклад, багато термінів з цим словом є в системі Forex: профіт-фактор - рівень прибутковості системи, тейк-профіт - отримання прибутку і т. Д.

Але є й інше сучасне значення слова "профіт". В інтернет-просторі це слово застосовується в дещо іншому значенні. Профіт в цьому значенні означає фазу, пункт, який використовується в будь-якому списку останнім. В даному значенні це слово є мемом. Його почали застосовувати після появи в мультиплікаційному серіалі «Південний Парк» (South Park), де в одній з серій кальсони гноми застосували його в якості останнього пункту свого бізнес-плану. Однак ще до того профіт використовувався в якості завершальній, останньої фази шаблонних презентацій. У цьому значенні профіт може вільно використовуватися в наступному, найпростішому вигляді (як керівництво до дії):

Щоб дізнатися значення інших невідомих термінів, загляньте в розділ визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!