» » » Що таке профіль?

Що таке профіль?

Що таке профіль?

Слово "профіль" має, в залежності від контексту, кілька значень - вид збоку, обсяг знань, особиста сторінка інтернет-користувача і т. Д. Давайте розберемося докладніше, що таке профіль у всіх значеннях слова.

Профіль: значення слова

  • Найчастіше слово "профіль" нам доводиться чути в значенні - вид збоку. При цьому застосувати слово можна як до особи людини - "жіночий профіль", "милий профіль", так і по відношенню до предмета.
  • В якості спеціального терміна "профіль" застосовується у значенні - перетин предмета, ділянки поверхні і т.д. Наприклад, "профіль ділянки земної поверхні" - у ній ми можемо побачити, з яких шарів складається земна поверхня.
  • Ще одне значення слова "профіль" - сукупність основних характеристик, які характерні для певної професії, спеціальності і т.д. Наприклад, "спеціаліст широкого профілю", "навчальний заклад інженерного профілю".
  • Слово "профіль" має також сучасне значення: профілем сьогодні називають особисту сторінку інтернет-користувача на будь-якому сервісі. Наприклад, "профіль в" Одноклассниках "(" Однокласники "- соціальна мережа).
  • І, нарешті, є ще одне спеціальне значення слова профіль, що застосовується у виробництві. В даному випадку термін "профіль" використовується для позначення вироби, отриманого за допомогою пресування і формування між валиками. Наприклад, "металевий профіль", "профільна прокатка металу".

Читайте також:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!