» » » Що таке плагіат?

Що таке плагіат?

Що таке плагіат?

З давніх часів людина була схильна привласнювати результати чужої праці. Раніше це було необхідно для виживання, але в даний час дана особливість використовується виключно з метою додаткової наживи і власного збагачення. Пропонуємо дізнатися докладніше про те, що таке плагіат і до чого можуть призвести такі дії.

Значення слова плагіат

Плагіат - це незаконне умисне привласнення чужого твору, видача його за результат своєї праці. Плагіаторами називають людей, які публікують чужі роботи або фрагменти робіт під своїм ім`ям, незаконно привласнюючи собі їх авторство.

Найбільш поширене це явище в творчих колах, привласнюють авторство музичних, художніх і літературних творів. Приклад вживання слова: "Ця людина був звинувачений за плагіат". "Народна розпис - не що інше, як завуальований плагіат у природи".

Покарання за плагіат

Підписуючи чужу роботу своїм ім`ям, слід чітко віддавати собі звіт в тому, що подібні дії ведуть за собою юридичну відповідальність і строго караються законом. Відносини, пов`язані зі створенням і використанням творів науки і мистецтва, регулюються авторським правом. Варто також відрізняти плагіат від піратства. Тільки роботи, яким присвоєно незаконне авторство, можна назвати плагіатом. Просто вкрадені праці, які були незаконно виставлені на загальний огляд, називають піратством.

Для того щоб дізнатися значення безлічі інших термінів, ви можете перейти в розділ визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!