» » » Що ріднить літературу з музикою?

Що ріднить літературу з музикою?

Що ріднить літературу з музикою?

Серед безлічі напрямків мистецтва, мабуть, найбільш близькими один до одного є література і музика. Що ж ріднить літературу з музикою, що робить їх схожими на один одного?

Варто зауважити, що і з точки зору форми, і з точки зору змісту між ними можна виявити схожості. Обидва ці напрямки мають перш за все справа з текстами. Музика записується в формі спеціальних символів на нотному стані, література має справу з текстами, записаними на папері. І те, і інше має авторство. А якщо його немає, то, як правило, власність присвоюється народу. Народні казки та народна музика - не такі вже рідкісні словосполучення.

Також обставинами, які зближують ці два види мистецтва, можуть бути теми, які піднімаються в музичних і літературних творах. Як більш загальні - теми добра і зла, ненависті і любові, так і теми особисто авторські, прожиті і проведені через власну долю - наприклад, людина на війні, людина і влада і інші.

Говорячи про форму музичних і літературних творів, перш за все варто вказати їх емоційну спрямованість, тобто вплив на емоції людей за допомогою спеціальних прийомів. Не важливо, що використовує автор: багатство лексики або велика кількість музичних тем, - все це так чи інакше зачіпає нас і зачіпає.

Дізнатися більше про музику і літературу ви можете з цих розділів:

  • література
  • музика


Увага, тільки СЬОГОДНІ!