» » » Що таке транс?

Що таке транс?

Що таке транс?

Про трансі прийнято говорити, як про зміненому стані свідомості людини. Безумовно, впадати в транс - це властивість психіки, її функціональний стан. Згідно з деякими трактувань, функціонування мозку, в якому свідомо змінюється участь в обробці інформації, що надходить. Інші джерела говорять про деяке зміщення так званої «точки зборки», коли змінюється сам принцип пізнання світу.

Механізм дії

Що ж таке транс? Він змінює мозкову активність людини (бета-хвилі). Увага фокусується на внутрішній інформації, а не на зовнішній, як при звичайному стані свідомості: марення, спогади, відчуття, мислеобрази. Якщо людина впадає в транс навмисно і самостійно, то деякими духовними східними школами це названо медитацією (докладніше в матеріалі Як правильно медитувати).



Ще кажуть про якусь формі самогіпнозу: людина схильна самостійно входити в подібний стан під впливом втоми, стресів, перевантажень інформації. Так наш організм захищається від «поломки», як би самонастраіваясь зсередини. Коли кількість негативу зашкалює, ніколи не займався до цього цього медитацією людина може увійти в транс і навіть заснути, таким чином усуваючи збій в нервовій системі.

типи трансу

  • Повсякденний. Напевно ви не раз виконували якісь дії «на автоматі» (наприклад, керування авто вмілим водієм). До повсякденних трансу відносять і звичайну мрійливість, і прикордонний стан між сном і неспанням, в яке кожна людина впадає два рази на добу!
  • Поглиблений. До нього відноситься гіпноз у всіх проявах, тобто навмисне посилення і продовження такого стану.
  • Сомнамбулический. Найглибший транс, коли людина значно змінює власну свідомість (шамани, жерці - релігійний транс, магічний транс). Про те, як увійти в змінений стан, читайте в статті Як увійти в транс.

музика транс

Електронний стиль, який використовує в якості основи прямої ритм, який запроваджує людини в стан, подібний до трансу. Така музика вважається однією з найбільш забарвлених в емоційному плані серед електронної. Вона використовує в якості асоціацій шум моря, звуки вітру і дощу, що переходять в космічний політ астралу. І все це поєднується з глибокими басами і розміреним ударним ритмом.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!