» » » » Як гіпнотизувати людей?

Як гіпнотизувати людей?

Як гіпнотизувати людей?

Гіпнозом вважається змінений стан людини, який спить і не спить, одночасно. Цією технікою володіють ті обрані, які вважаються відмінними психологами по своїй натурі, а також людьми, здатними маніпулювати людською підсвідомістю. Чи можна навчитися цьому, а якщо можна, то як навчитися гіпнотизувати людей?

техніка гіпнозу

Історія гіпнотичного впливу на людину почалася близько 3 тисячоліть тому і відома нам по лікарям Стародавньої Греції та Риму, а також жерців Індії, Стародавнього Єгипту і Тибету. Назва «гіпноз» цього дивного явища в 1842 році дав англійський лікар Джеймс Брейді, який проводив експерименти з використанням блискучих предметів. Згодом з`явилися школи гіпнозу, які вивчали прояви гіпнозу, а також основні причини, що викликають зміну свідомості людини в гіпнотичному трансі.



У сучасному розумінні гіпноз являє собою певний режим роботи головного мозку, при якому відбувається робота тих ділянок нейронів, які в звичайному житті людиною не використовуються. Гіпноз активно застосовують при лікуванні таких захворювань:

  • фізіологічного характеру (гіпертонія, астма, виразка, ожиріння, імпотенція);
  • психологічного характеру (неврози, заїкання, страхи, залежності).

Якщо ви хочете навчитися тому, як гіпнотизувати людей, то перш за все потрібно ознайомитися з основними видами гіпнозу. Розрізняють такі офіційно визнані способи введення людини в гіпнотичний стан:

  • Класичний гіпноз. Цьому способу гіпнозу піддається лише 70% людей, і суть його полягає в гальмуванні кори головного мозку. Методика впливу на людину класичним гіпнозом полягає в монотонних діях, що викликають стомлення (стукіт метронома, цокання годинника, фіксація погляду на блискучому кульці, монотонний голос гіпнотизера). Кора головного мозку гипнотизируемого людини знаходиться в загальмованому стані, а робочим залишається одну частку, яку забезпечує зв`язок з гіпнотизером. Свідомість людини в стані класичного гіпнозу звужене, і людина не усвідомлює, що відбувається навколо, стаючи легковнушаемим.
  • Еріксонівський гіпноз. Цей вид гіпнозу названий на честь американського лікаря-психіатра Мілтона Еріксона, який розробив свій метод введення людини в гіпноз. Відмінність цього методу від першого способу полягає в тому, що провідну роль в ньому грає не терапевт, а сам гіпнотізіруемий. Цей гіпноз носить поверхневий характер, тому увійти в нього може практично будь-який бажаючий людина. Гіпнотізіруемий людина зосереджується на собі, своїх внутрішніх переживаннях до такої міри, що перестає сприймати навколишнє оточення і занурюється в «гіпнотичний транс». Кора головного мозку гипнотизируемого людини знаходиться в звичайному стані, а робочим залишається одну частку, яку забезпечує зв`язок з гіпнотизером. Еріксоновському методика гіпнозу дозволяє навчитися тому, як гіпнотизувати людей, вводячи їх в меншу стадію гіпнозу, а отже, з найменшими наслідками для людини, ніж занурення в класичний гіпноз.
  • Циганський гіпноз. Цей спосіб впливу на людину за допомогою копіювання поведінки обраної жертви з метою занурення її в транс через її ж уяву. Як правило, цей метод застосовується шахраями і циганами в місцях з великим скупченням народу (вокзали, пляжі, парки, ринки). Основний зачіпкою до психологічного контакту з жертвою може служити банальна прохання закурити і дати грошей, яка переслідує собою обов`язкове дотик до правій руці людини з метою зчитування пам`яті жертви. Крім цього, жертву можуть піддати навмисному страху, при якому вона отримує стресовий стан, а гіпнотизер - слухняну людину, що виконує всі прохання. Найвищою точкою майстерності циганського гіпнозу вважається занурення в транс за допомогою прямого контакту з очима жертви.

Способи гіпнозу в домашніх умовах



Вважається, що всі люди схильні до гіпнозу, але існує мінімальний відсоток людей з психічними відхиленнями, які не піддадуться гіпнозу ні за яких умов. Проте, якщо ви хочете дізнатися, як навчитися гіпнотизувати, у вас зовсім не обов`язково повинні бути якісь надздібності. Єдине, чим повинен володіти людина, так це впевненим голосом, поглядом і здатністю навіювання. Існує близько 18 технік гіпнозу, серед яких для домашнього використання можуть підійти наступні:

  • техніка гіпнозу з прямим контактом в очі (при цьому необхідно тримати людину за праву руку і впевнено повторювати фрази занурення в гіпноз);
  • техніка гіпнозу з використанням блискучої кульки (людина повинна сконцентрувати свій погляд на ньому і зануритися в гіпноз);
  • техніка гіпнозу з розслабленням (лежаче положення людини з приглушеним м`яким світлом, тихою музикою і монотонним голосом гіпнотизера сприяє зануренню в гіпноз).

Якщо ви хочете навчитися тому, як гіпнотизувати поглядом людини, то виконуйте послідовно наступні рекомендації:

  • намалюйте чорний кружок діаметром 2 см на рівні ваших очей, відійдіть на 2 метри і сконцентруйте ваш погляд на ньому (час виконання від 1 до 15 хвилин);
  • не відриваючи погляду від точки, ходите по кімнаті протягом 15 хвилин (повторюйте це 4-5 разів);
  • сядьте навпроти дзеркала і сконцентруйте свій погляд у себе на переніссі (час виконання від 1 до 15 хвилин);
  • сядьте навпроти свого друга і сконцентруйте свій погляд у нього на переніссі (час виконання від 1 до 15 хвилин).

Ваш погляд повинен бути спокійним і впевненим, а особа мати природне вираз. Таким чином, навчившись цим навичкам будинку, ви зможете застосувати їх на людях і тваринах, що оточують вас.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!