Як вводити в гіпноз?

Як вводити в гіпноз?

Під гіпнозом розуміється зміна стану людської свідомості, яке одночасно поєднує в собі елементи неспання і сну. Гіпноз - це стан, який викликається навіюванням і супроводжується підпорядкуванням волі сплячого. Гіпноз як форма навіювання відома світу вже протягом більше трьох тисяч років.

Ввести людини в стан гіпнотичного сну можна різними способами, на основі всіляких гіпнотичних методик.

процедура гіпнозу

Перш за все, щоб оволодіти майстерністю гіпнозу, людина повинна постаратися взяти гору наступними якостями, які йому допоможуть в процесі навіювання:

  • владна, впевнена, монотонна мова;
  • магнетичний прямий погляд.


Гіпнотичні методи діляться на три основні категорії.

  1. Методи механічного впливу, де на об`єкт навіювання діють за допомогою матеріальних предметів, що володіють кольором, звуком, світлом і т. Д.
  2. Психічний вплив, характеризується переважно словесним монотонним навіюванням.
  3. Магнетичні методи, де лікувальний магнетизм є основним, наприклад, щоб вилікувати пацієнта від мігрені.

Далі ми опишемо, як протікає процедура гіпнозу на прикладі психічного методу впливу на сплячого:

  • Основним фокусом уваги гипнотизируемого є голос і мова гіпнотизера.
  • Пацієнта укладають на кушетку, промовляючи: "Ви відчуваєте тиск подушки на вашу голову, відчуваєте кушетку під вашою спиною. Далі ви переключаєте свою увагу на ваші ноги і стегна і також відчуваєте, що кушетка - опора всього вашого тіла. Ви дуже розслаблені, все ваше тіло обм`якло. Уявіть собі, що ви вдома, в комфортній і затишній обстановці, там, де вам зручніше за все засипати і відпочивати. ви дуже розслаблені. Засинайте, спите глибоко і слухайте мій голос ". У разі, якщо вселяється людина не засинає, гіпнотизер може переключити увагу на кисть руки пацієнта: "Ваша рука лежить вільно, ви її відчуваєте, зараз ваші пальці почнуть повільно пошевеливаться, ось вони почали здригатися". Потім гіпнотизер може повільно і обережно підняти кисть пацієнта і вселити йому, що рука легка, немов пір`їнка: "Поки ваша рука піднімається, ви засинаєте, а кисть повільно і плавно починає опускатися, опускатися. Коли вона торкнеться кушетки, ви будете чути тільки мій голос ".
  • У психічному гіпнозі дуже важливо повторення певних команд гіпнотизером для посилення навіювання.
  • Істотним елементів також є вплив гіпнотизера на внушаемого людини своєї біоенергією.

Про те, як ввести людину в гіпноз, також читайте в нашій статті Як гіпнотизувати людей.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!