Чи існує зомбі?

Сучасна кіноіндустрія досягла такого рівня розвитку, що відбувається на екрані виглядає правдоподібно і досить складно зрозуміти, чи існує зомбі насправді чи це тільки вигадка сценариста?

Для початку потрібно розібратися, хто такі зомбі. Зараз існує кілька визначень цього слова:

  • ходячі трупи, жваві за допомогою магії і харчуються мізками;
  • люди, що втратили повністю над собою контроль під дією якогось препарату або ж магічного заклинання;
  • переносне значення слова - людина, чимось захоплюється настільки сильно, що відірватися не може.

Саме слово "зомбі" відбулося з африканської магії вуду, де вважалося, що воістину могутні чаклунки можуть воскрешати мертвих і використовувати їх, як рабів. Вперше про це написав американський журналіст Вільям Сібрук в 1929 році у своїй книзі про подорожі, де описував життя на Гаїті і деякі обряди магії вуду в тому числі.

Поступово термін переосмислювався, проводилися аналогії, і зараз існує теорія зомбування людей - підсвідоме програмування суспільної свідомості за допомогою телевізійних передач, реклами, гіпнозу та інших психологічних технік (наприклад, нейролінгвістичне програмування). Такі зомбі дійсно зустрічаються в нашому житті, як і люди, що знаходяться під дією будь-яких хімічних препаратів і не здатні керувати своїм тілом.

Як видно, питання про те, чи існує зомбі в Чорнобилі і в усьому світі залежить від того, що розуміти під зомбі. Навіть на території колишньої атомної електростанції, де маса аномалій, неможливо воскресіння мертвого тіла, можлива тільки мутація живого під дією радіації. Але і в Прип`яті, і де б то не було можуть бути живі люди, що знаходяться під гіпнозом.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!