» » » Що таке зомбі?

Що таке зомбі?

Що таке зомбі?

Сьогодні є маса хоррор-фільмів і книг, де головними дійовими персонажами є зомбі - ожилі мерці. Ці фільми і книги дуже популярні у глядачів і читачів.

Розглянемо докладніше, що таке зомбі.

культи Вуду

Слово «зомбі» своїм корінням сягає до магічних практик Вуду. Вуду практикували жителі Західної Африки. Потім цей культ поширився на Гаїті та інші острови Карибського басейну, куди завозили африканських рабів. В традиції Вуду зомбі - це не обов`язково ожилий мрець. Зомбі міг стати людина, яку шаман обпоїв магічним напоєм і над яким зробив спеціальний ритуал. Після цього людина впадав в летаргію і вважався померлим. Потім шаман закликав людини і перетворював на свого безвольного раба.

образ зомбі

Сьогодні сформувався образ зомбі - нерозумних, цілеспрямованих мерців, єдина мета яких - поласувати живою плоттю. Зомбі зазвичай діють великими групами, вони рухаються повільно і володіють незвичайною силою. У той же час зомбі позбавлені інтелекту, адже їхній мозок мертвий. У фільмах поява зомбі зазвичай обумовлено якимось вірусом. Якщо людина стала жертвою зомбі, він зазвичай теж перетворюється на зомбі. Популярною темою в фільмах жахів став зомбі-апокаліпсис. Ці фільми розповідають про катастрофу людської цивілізації, коли жменька людей намагається вижити серед тисяч зомбі. Про те, як позбутися від зомбі, ви дізнаєтеся зі статті Як вбити зомбі.

Переносне значення

Також слово "зомбі" вживається в переносному значенні. Так кажуть про людей, які не здатні самі приймати рішення, не мають своєї думки і схильні до чужого впливу. Кажуть про зомбування людей за допомогою телебачення, інтернету, реклами і т. Д.

Про різних міфічних істот ви можете дізнатися з нашого розділу Існування різних істот.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!