Що корисно знати?

Що корисно знати?

Щоб бути здоровим, мати можливість надати допомогу собі та іншим у критичній ситуації, щоб вважатися людиною вихованою і освіченою, потрібно знати і вміти дуже багато. Ми розповімо вам про те, що корисно знати кожній людині.

Перша медична допомога

Уміння вести себе в екстреній ситуації, мабуть, одне з найважливіших. А тому перш ніж розвиватися себе в інших напрямках, дізнайтеся хоча б базові правила першої допомоги при опіках, непритомності, серцеві напади, отруєннях, нападах епілепсії, ураженнях струмом та ін.

Також дуже важливим буде знати, як поводитися під час землетрусу, повені, пожежі і т. Д.

Культура поведінки та мови

Культурна людина знає, як вести себе в суспільстві. Він знає, як правильно вітати представників протилежної статі, старших за віком або статусу людей. Він знає, як за всіма правилами накрити стіл тими чи іншими столовими приборами і як ними користуватися. Він знає, які слова варто прибрати зі свого лексикону, щоб не здатися оточуючим неосвіченої особистістю тощо.

Зрозуміло, відразу ж намагатися розібратися з усіма тонкощами етикету і культури мови не потрібно. На перших порах досить буде азів.

Фізіологія і психологія людини



Знання основ роботи людського організму, а також базових принципів психології людини, дитячої психології допоможе вам не тільки підтримувати своє здоров`я, але і більше розуміти людей і самого себе, правильно виховувати дитину.

Продукти харчування

Бути в гарній фізичній формі неможливо без правильного раціону. А тому знання того, чим корисні продукти і чим вони небезпечні при тих чи інших захворюваннях, є дуже важливим і потрібним.

Література і музика

Освічена людина неодмінно добре розбирається в класичній і сучасній літературі. На допомогу в цій непростій справі вам прийдуть різні сайти, присвячені книгам, наприклад, LiveLib.

Аналогічно справа йде з музикою. Якщо ви погано розбираєтеся в даному питанні, то також почніть з класики, а далі плавно переходите до закордонних і вітчизняних виконавців, який став знаковими для свого часу.

Також безліч корисних порад на цю тему ви знайдете в статтях нашого розділу самовдосконалення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!