» » » Як поводитися під час пожежі?

Як поводитися під час пожежі?

Як поводитися під час пожежі?

Полум`я охоплює ваш будинок і ви, паникуя, втрачаєте хвилини, для свого порятунку? Через розгубленості у вас залишається менше часу, щоб вибратися в безпечне місце. Ось тут і потрібні чіткі злагоджені дії. Але вони можливі, тільки завдяки знанням того, як вести себе при пожежі.

прості правила

Якщо ви почули запах диму, постарайтеся знайти джерело загоряння. Обійдіть свій будинок або квартиру, озирніться на сходовому майданчику. Якщо знайшли місце пожежі, відразу ж викликайте пожежників. Якщо не пам`ятаєте, як це робити, скористайтеся порадами зі статті: «Як викликати пожежників?». Це перші кроки, як вести себе при пожежі.

Бачачи можливість щось зробити самому, спробуйте використовувати різні способи гасіння пожежі. Відкрийте вікна, перекрийте газ і відключіть електрику на щитку. Що ще можна зробити, читайте в статтях:

Бережіть себе



Самовладання допоможе в такій критичній ситуації. Знаючи, як вести себе при пожежі, чітко дотримуйтесь інструкції. Чи не вдається загасити вогонь - викликали пожежників, швидко тікайте. Рушник або шматок тканини намочіть у воді, і прикрийте ніс і рот. Так як дим накопичується нагорі, вибігаючи, пригніться, або навіть пересувайтеся поповзом. Уникайте вдихання їдкого диму, ви можете не встигнути вийти з дому, як втратите свідомість. Для екстрених випадків, потрібно заздалегідь передбачити і окремо покласти всі документи, цінні речі, гроші. Якщо це буде лежати в одному місці, ви швидко ними скористаєтеся.

шляхи порятунку

Так як в нашій країні не передбачено підготовку до дій жителів в надзвичайних ситуаціях, самоосвіта допоможе вам зрозуміти, як вести себе при пожежі. А саме, куди бігти, щоб врятуватися.

  • Вибігайте на вулицю. Не користуйтеся ліфтом, спускайтеся по сходах.
  • Якщо вхідні двері в вогні, обережно відкрийте балконні двері, вийдіть на балкон і щільно закрийте двері за собою.
  • Чи не стрибайте вниз, не спускайтеся по мотузках і ринвах.
  • Якщо ви живете на верхньому поверсі і вийти на вулицю неможливо, вибирайтеся на дах будинку.

Ці правила поведінки під час пожежі можуть врятувати життя вам і вашим близьким!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!