» » » Як вести себе в лісі?

Як вести себе в лісі?

Як вести себе в лісі?

З настанням теплих днів, все більше міських жителів спрямовується на природу. Але, на жаль, лише деякі з них, вирушаючи на пікнік, замислюються, як вести себе в лісі. А між тим, від цього залежить майбутнє навколишнього нас природи і стан екології в цілому.

можлива небезпека 

Часто відпочинок у лісі пов`язаний з приготуванням їжі на багатті. Вогонь може знадобитися, наприклад, щоб посмажити шашлик. Однак слід враховувати, що в суху, вітряну погоду, потрібно уникати розпалювання багаття, оскільки при таких погодних умовах існує великий ризик виникнення пожежі. В інший час, необхідно ретельно розчищати грунт на місці розведення багаття: знімайте верхній шар моху і трави. Не слід залишати вогонь без нагляду навіть на вкрай незначний час. А після приготування їжі, вогонь необхідно залити водою або засипати землею. Дуже важливо бережно ставитися до тваринного і рослинного світу. Не потрібно ламати гілки, обривати квіти, знищувати метеликів і жуків. Необхідно поважати мешканців лісу і намагатися вести себе тихо. Крики або гучна музика лякають птахів, тварин і комах.

прибирайте сміття

Відповідаючи на питання про те, як себе вести в лісі, необхідно звернути увагу і на наступний пункт. Після закінчення пікніка, дуже важливо забрати з собою все сміття. Потрібно розуміти, що навіть закопаний в землю сміття утилізується через дуже тривалий кількість часу. Особливо небезпечні в цьому плані поліетиленові пакети і пляшки. Крім цього, дуже ретельно слід збирати і розбилися пляшки. Оскільки навіть дуже маленький осколок може бути винуватцем великої пожежі в сонячну погоду.

Якщо ви заблукали



Заблукати в лісі набагато легше, ніж вибратися з нього. Тому потрібно завжди дуже ретельно готуватися до походу в ліс. Тоді знайти дорогу з нього буде не так складно. Найголовніше, вирушаючи до лісу, взяти з собою компас. Слід обов`язково перевірити, щоб він був справним. При вході в ліс, необхідно подивитися на стрілку компаса і запам`ятати на яку сторону світла вона вказує. Після повернення додому, потрібно буде рухатися в протилежному напрямку.

Важливо також дізнатися, як себе вести в лісі в тому випадку, якщо у вас немає під рукою компаса. У даній ситуації потрібно вміти розбиратися в сторонах світла з яких-небудь непрямих ознаках. Наприклад, по мурашник: його полога сторона розташовується в південному напрямку. Також можна дізнатися сторони світу і по моху. Мох покриває кору дерев тільки з північного боку.

Під час руху по лісі в одному напрямку, слід запам`ятовувати дуже яскраві елементи ландшафту. Це можуть бути пагорби, яри, канави, великі галявини або струмки. Всі вони допоможуть знайти вам зворотну дорогу з лісу, якщо ви заблукаєте. Також необхідно дуже уважно прислухатися до всіляких звуків, що доносяться з різних сторін. Можливо, ви зможете почути шум дороги, транспорту проходить по ній або голосу людей. Якщо вам пощастило, і ви змогли розрізнити ці звуки, не біжіть на них «стрімголов». Продовжуйте рухатися акуратно, не поспішаючи, щоб не збитися з шляху. І врахуйте, що звук потягу, що проходить може розноситися від залізниці на відстань 10 км, автомобільний сигнал - на 2-3 км, а крики людей - на 1-1,5 км.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!