» » » Що не можна робити в лісі?

Що не можна робити в лісі?

Що не можна робити в лісі?

Ліс є улюбленим місцем відпочинку для дорослих і молодих людей і дітей. Ми присвячуємо все більше часу пішого туризму в дикому лісі, в пошуках спокою і порятунку від галасливої цивілізації. Блукаючи серед дерев, ми захоплюємося багатством і різноманітністю природи, слухаємо спів птахів, спостерігаємо за мешканцями лісу. Однак, сьогодні ми, освічені люди двадцять першого століття, не можемо вшанувати велич лісу і його мешканців.

Правила є, і ми повинні знати, що не можна робити в лісі, тому що ми - гості в ньому. Своїм невіглаством ми можемо поставити під загрозу і ліс і, власне, нас самих.

Поведінка в лісі

У лісі ви повинні вести себе тихо, особливо в національних парках. Небажано не слухати радіо, не включати гучну музику - адже музика лісу - це спів птахів, шум вітру і шелест дерев. І так повинно залишатися, адже шум лякає тварин, вводячи їх в стан розгубленості. Також шум є порушенням громадського порядку, тому що він заважає розслабитися і відпочити іншим відпочиваючим.

закриті зони

Велика частина лісів є публічно доступними, але деякі зони (вищезгадані національні парки, природні заповідники і т.д.) охороняються лісової службою і збирати там гриби, розбивати намети і тим більше розпалювати багаття строго заборонено. За порушення заборон передбачені штрафи. Зони, які перебувають під захистом, зазвичай спеціально відзначається. Там висять знаки або інформація про заборону.

Загальні правила



У лісі ви повинні вести себе так, щоб не залишилося слідів вашого перебування. У лісі не можна залишати банки, пляшки, паперу, адже це все свідчить про відсутність культури у людини. Адже це все може надавати загрозу для лісу і тварин (наприклад, пляшка - може бути причиною загоряння). Чи не крадіть яйця з гнізд, намагайтеся не пошкодити рослини, не чіпати неїстівні гриби і не лякати тварин.

вогонь

Будьте обережні з вогнем. Розводите багаття тільки в спеціально відведених місцях (там же і курите), а якщо такого місця немає, розводьте багаття на досить далекій відстані від дерев. Одна сигарета може бути причиною величезних втрат в природі.

Чи не в`їжджайте в ліс на машині. Ви тут для того, щоб отримати насолоду від природою, а не дивитися на неї через вікно автомобіля. Приберіть сміття за собою - сліди людської присутності спотворюють ліс. У лісі не можна шуміти, чіпати тварин, ловити їх. Запам`ятайте - дерева, рослини і гриби - також живі організми - не штовхайте, що не ламайте і не шкодите ім. Кожне маленьке рослина має своє місце в лісі - не треба губити його без необхідності.

Цінуйте працю багатьох поколінь лісівників, які піклуються про наших лісах



Увага, тільки СЬОГОДНІ!