» » Як захистити природу?

Як захистити природу?

Як захистити природу?

Останнім часом тема захисту навколишнього середовища стає все більш обговорюваною. Наша планета потребує дбайливого ставлення до себе і бунтує з кожним роком все сильніше. Для того щоб зберегти нашу природу, кожна людина повинна стежити за своїми діями, оберігати і цінувати навколишні його дари природи. Дізнайтеся, як захистити природу. В першу чергу потрібно звернути увагу на свій побут. Подивіться на матеріали, з яких створені навколишні вас речі. Найкраще віддавати перевагу натуральним матеріалам. Завдяки цьому ви зможете не тільки захистити природу від переробки хімічних відходів протягом тисячі років, але і зберегти своє здоров`я. Ось кілька нескладних правил, які сприяють захисту навколишнього нас природи:

Захист навколишнього середовища при виїзді за місто

Завжди стежте за собою при виїзді за місто. Виїжджаючи на пікнік або на шашлики, обов`язково візьміть із собою пакети для сміття. Перед тим, як залишати місце «стоянки» зберіть все сміття в пакет. Не залишайте навіть дрібне сміття: недопалки, пластикові кришки, скельця від пляшок. Відвезіть непотрібну тару, а потім викиньте її на смітник. Потрібно розуміти, що сміття, розкидане по всьому лісу, ніхто і ніколи не збере. А він може легко нашкодити всього навколишнього. Особливу увагу приділяйте осколках скляних пляшок і тліючим недопалками. Вони легко можуть викликати лісову пожежу. На випалених просторах не зможе рости нічого ще довгий час, також як і лісові жителі, які постраждали під час пожежі, навряд чи сюди вже повернутися.

Захист навколишнього середовища в межах квартири

Багато людей навіть не замислювалися про те, що піклуватися про природу можна, не докладаючи особливих зусиль і навіть не виходячи зі своєї власної квартири. Дізнайтеся, що робити щоб захистити природу, перебуваючи при цьому у власному будинку. В першу чергу потрібно економно користуватися комунальними зручностями. Якщо у вашій квартирі протікає кран, то варто відразу ж викликати сантехніка. Слід пам`ятати, що для очищення водопровідної води необхідно багато хлорки, що, звичайно, серйозно позначається на екології. Якщо можливо, встановіть терморегулятори на батареї, вони не тільки заощадять ваші гроші, а й збережуть природні ресурси. Не залишайте без потреби в кімнатах світло. Тепло- і гідроелектростанції не тільки дарують нам світло, а й забруднюють навколишнє середовище.

Захист навколишнього середовища в місті



Вихлопні гази є одним з найбільш істотних джерел забруднення природи. Нам під силу кожної людини зробити так, щоб цих вихлопів стало хоч трохи менше. Для цього не варто користуватися своїм індивідуальним транспортним засобом без потреби. Тільки уявіть, скільки щодня виділяється переробленого палива від руху літаків, поїздів, пароплавів.

І найпростіше, що може зробити кожна людина для збереження навколишнього середовища - це не смітити! Дізнатися більше інформації про настільки важливій темі, як захистити природу, можна, прочитавши статтю - «Як допомогти природі?».



Увага, тільки СЬОГОДНІ!