» » » Як люди впливають на річки?

Як люди впливають на річки?

Як люди впливають на річки?

Питання про те, як люди впливають на річки, досить хворобливий не тільки для екологів, а й для інших людей. Справа в тому, що більшість людей ставляться до природи, як постійною і незмінною частини нашого світу. Вже мало хто звертає увагу на викид відходів в океани, на винищення флори річок, на забруднення їх сміттям. Це непрощенна помилка, яка впливає не просто на навколишнє естетику, а й на природу і здоров`я самої людини.

На жаль, сьогодні все частіше можна побачити сміття, що скупчилося на берегах річок і в самих річках. Практично в кожному місті можна зустріти водойма, який забруднений побутовим сміттям і хімічними речовинами. Все це - справа рук людини.

Масове винищення риб, чистячих і фільтруючих воду в річках, раків і інших підводних мешканців негативно позначається на стані річок. Причому винні в цьому динамітні шашки, мережі та інші пристосування браконьєрів.

Одна з найсерйозніших проблем - це ставлення людини до природи. У наш час річки використовують в якості ресурсу для роботи заводів і фабрик. Після нетривалого часу роботи таких підприємств річки починають сохнути, живність - вмирати. Вода - це основне джерело життєдіяльності людини, але цей вислів залишилося в далекому минулому. На зміну йому прийшов інший, менш позитивне, але більш цинічне. Вода - це основний ресурс для роботи людських винаходів. Нам потрібно дбайливіше ставитися до природи, до водних ресурсів в тому числі. Люди нарешті стали замислюватися про свій вплив на воду і вчаться виправляти свої помилки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!