» » » Що природа дає людині?

Що природа дає людині?

Що природа дає людині?

З цієї невеликої статті ви дізнаєтеся, що дає природа сучасній людині і як потрібно використовувати ці безцінні дари.

Що може людина без природи

По суті, якби не було природи, у людини не було б нічого - він просто не зміг би жити на землі. Адже що природа дає людині? Практично все. Природа нас годує й одягає - всю їжу і одяг ми беремо від природи. Фрукти, овочі, злаки, м`ясо і молоко - ці основні продукти мають повністю натуральне походження. Ви можете заперечити: ну, щодо одягу все ж не так однозначно, та й різні напої хіба не людина створює? Так до чого тут природа? Однак задумайтеся гарненько: з чого створена ця одяг? Знову-таки з природних матеріалів, але підданих хімічної і фізичної обробки. Точно так же без природних матеріалів було б неможливо створити електрику - де тоді брати сировину? Без корисними копалинами виробити таких необхідних сучасному людству промислових матеріалів, палива, газу. Без різних речовин, що зустрічаються в природі, так переоцінена сьогодні хімія була б просто неможлива.

А ще природа нам дала будинок, в якому ми живемо, повітря, яким ми дихаємо, нарешті - саме життя. Все, що людина отримала, все без винятку - від природи. І в цьому сенсі її цілком можна назвати з великою літери - Природа. Що природа дає людині? Все для довгого і щасливого життя, по суті, без природи не було б ні вас, мої дорогі читачі, ні мене. Інше питання - як ми цим користуємося.

Про ставлення до природних багатств



А витрачає людина природні дари занадто марнотратно. Він їх зовсім не береже і нещадно експлуатує. Чим це нам загрожує? Найпростіший приклад: забрудняться все водойми - не залишиться риби. Чи не буде риби - нічого їсти буде птахам і так далі по ланцюжку дійде і до людини. Та й без гарної риби людина не може, а забезпечити навіть порівняно невелику частину населення штучно вирощеної рибою неможливо. Але ж людина не може харчуватися все життя штучними продуктами - це рано чи пізно призведе до серйозних генетичних відхилень, будуть народжуватися хворі діти, які самі будуть нездатні народити здорове потомство, та й чи зможуть взагалі народити? А все починається з того, що ми не дбаємо про свою годувальницю - природі.

Насправді потрібно зробити не так і багато - розробити хороші технології переробки відходів, щоб не викидати їх у річки, озера, не закопувати в землю. Найголовніше, що такі технології реальні і їх цілком можна почати впроваджувати вже зараз. Жителі багатьох європейських країн це вже зрозуміли і бережуть свої природні багатства. Наприклад, фіни, якщо вирубують ліс - садять в два рази більше. Адже з молодою порослю може щось трапитися, тому таке рішення дуже мудре. Що роблять у нас? Просто вирубують, а нові дерева не садять.

Росія - багатюща країна, у нас величезна кількість природних запасів, але їх потрібно підтримувати, інакше дуже скоро вони можуть вичерпатися. Бережіть природу, почніть з малого - не смітити, що не забруднюйте наші ліси. Якщо кожен буде хоча б трохи думати про природу, ми збережемо і примножимо наші багатства.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!