» » Як допомогти природі?

Як допомогти природі?

Як допомогти природі?

Нам пощастило жити в епоху колосального індустріального розвитку. Мало хто з нас думає про те, чому горить лампочка, працює телевізор, куди діється сміття, і вода, що потрапила в раковину, і взагалі, звідки береться ця вода. На жаль, ми звикли сприймати все досягнення сучасного прогресу як належне, наше прагнення до комфортного життя як би блокує усвідомлення неймовірної ціни, яку нам доводиться платити за цей комфорт. Ми звикли не думати, що для вироблення електроенергії на ТЕЦ спалюється паливо, що негативно позначається на атмосфері. Отрутохімікати, що містяться у відходах будь-якого виробництва, отруюють грунтові води повітря, землю. Безліч відходів скидається в річки. Міські звалища також досить згубно впливають на навколишнє середовище, тому що екологічно чистих побутових відходів практично не існує.

Допомогти природі може кожен

Завтра може бути пізно, тому саме сьогодні, зараз кожен з нас повинен задатися питанням, як допомогти природі. Результат залежить від вкладу кожного. На початку, потрібно навчитися економити електроенергію і тепло. Вимикайте непотрібні електроприлади, не забувайте про світло, на зиму утеплите вікна, це допоможе знизити навантаження на котельні, що приведе до зниження кількості палива, що спалюється. Більшість відходів мають значний термін розкладання. Чи не вивозите сміття в ліс і інші місця, уподобані місцевими "любителями природи". Викидайте сміття в спеціально відведеному для цього місці (офіційні міські звалища, сміттєві контейнери). Не забувайте, що багато відходи можуть бути повторно перероблені, (пластик, папір, метал, скло). При наявність контейнерів для різного роду відходів не полінуйтеся їх розділяти. Макулатуру і чорний метал можна здати в приймальні пункти.



Природа дуже ранима, навіть неправильний збір грибів може призвести до псування грибниці. При зборі грибів не вирвало їх, акуратно зрізайте гострим ножем. Я думаю не варто говорити про шкоду для фауни водойм при лові риби "браконьєрськими" методами. При використанні хімії, електровудок, вибухових пристроїв, нам в руки потрапить лише мала частина занапащене риби, велика частина не спливе (і, це не кажучи про шкоду для інших організмів, які будуть приречені на загибель). Ловля вудкою, на мій погляд, доставить куди більше задоволення, і не завдасть шкоди природі.

Головне - це любов

Від того, як людина допомагає природі сьогодні, залежить, як він буде жити завтра. Пора мінятися і починати усвідомлювати, що людина це не центр природи, чиїм покликанням є її повне знищення, а її дитя, якому дано дар не тільки руйнувати, а й створювати. Запам`ятайте, щоб допомогти природі, потрібно почати її любити, адже того, кого любиш будеш намагатися робити тільки добро, навіть відмовляючи собі в якихось зручності.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!