» » » Чи можна мити хом'яків?

Чи можна мити хом'яків?

Чи можна мити хом`яків?

Питання про те, чи можна мити хом`яків, часто хвилює любителів цих маленьких і милих гризунів. Багато категорично стверджують, що цього робити не можна, тому що в природі хом`яків ніхто не купає.

Але, по-перше, як правило, хом`ячки, які живуть у нас вдома, вже навіть не знають, що таке «в природі». А по-друге, дикі хом`яки можуть абсолютно спокійно приймати водні процедури. Як і всі ссавці, хом`яки відмінно плавають, хоч, правду кажучи, не дуже люблять це заняття.

Якщо малюк сильно забруднився або з`явилися паразити, помити його можна. Але при цьому дуже обережно треба поводитися з головкою хом`ячка. Ні в якому разі вода не повинна потрапити йому в вушка і в очі. І взагалі, головку краще не мочити.

Решта тільце можна помити там, де він забруднився, з дитячим милом. А при наявності паразитів можна використовувати спеціальний м`який шампунь для кошенят.

Після миття обов`язково потрібно акуратно витерти тварина м`яким рушником і захистити від протягів до тих пір, поки шерстка повністю не висохне. Феном хом`яка краще не сушити, так як для нього це ще більший стрес, ніж купання.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!