» » » Як мити хом'яків?

Як мити хом'яків?

Як мити хом`яків?

Вибираючи домашнім вихованцем хом`ячка, багато хто не відразу задаються питанням про те, як за ним доглядати. Але проходить час, шерсть улюбленця може забруднитися і злипнутися, а як мити хом`яків знають далеко не всі. І тут дуже важливо підійти до даної проблеми відповідально, щоб в процесі купання, вихованець не постраждав і не захворів.

Як правильно мити хом`яків

Відомо, що в природі хом`яки не купаються у водоймах, очищаючи свою шерсть за допомогою мови і лапок. Завдяки цьому, тварини довгий час залишаються чистими. Ось чому хом`яків слід купати тільки в самому крайньому випадку, коли забруднення занадто критичні. У більшості випадків, хом`яка досить почистити за допомогою вологого тампона або серветки. Ще для догляду вам знадобиться м`яка щіточка, яка не дасть вовни злипатися.

Особливо це стосується джунгарских хом`ячків, яких, як вважається, мити не можна. Але доглядати за ними необхідно, і краще заздалегідь дізнатися, як мити джунгарского хом`яка, так як його шкіра покрита захисним жиром. І яким би брудним хом`ячок не був, його краще очистити вищезгаданими способами - за допомогою щіточки і злегка вологого тампона. Також для чистоти вовни вашого вихованця, краще поставити в клітку невелику ємність з чистим піском, яким хом`ячки люблять самостійно чистити власну шерсть.



Що стосується звичайної різновиди, хом`яків треба мити, тільки, якщо вони занадто брудні. Але робиться це під суворим наглядом, намагаючись, щоб вода не потрапила в очі, так як вони у хом`яків дуже чутливі. Використовуйте тільки теплу воду, а після, просушіть його шёрсть м`яким рушником і феном.

Наша ще одна стаття про хом`яків більш детально розповість, як потрібно доглядати за цими тваринами - «Чи можна мити хом`яків?». Доглядайте правильно за своїми вихованцями!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!