» » » Як розводити хробаків?

Як розводити хробаків?

Як розводити хробаків?

Черв`як - це одна з кращих і універсальних насадок. На нього протягом періоду відкритої води можна ловити різну рибу. Гарний черв`як і взимку, зокрема, при лові ляща, для якого кілька черв`яків - улюблені ласощі.

Якщо ви живете в великому місті, накопати черв`яків для риболовлі буває неможливо, навіть у літній час. Не кажучи вже про зиму. Залишається купувати, але ціна на хробака взимку стає більш ніж високою. У такому випадку доводиться ловити або на більш дешеву наживку, або спробувати розвести хробаків самому.

Як розвести дощових черв`яків

Для зберігання і розведення дощових черв`яків, потрібно використовувати міцні ємності. Можна використовувати звичайні відра або тази. У продажу є спеціалізовані контейнери для розведення черв`яків. Вони дуже зручні, але можна і обійтися і без них, скориставшись більш доступними засобами.

У ємність для черв`яків необхідно закладати землю, бідну перегноєм. Більш того, землю, в якій живуть дощові черв`яки, потрібно обов`язково регулярно перемішувати, а ніж земля багатшими перегноєм, тим більше важко це робити ретельно. Також рекомендується, щоб земля була без коренів і листя.

Багато радять сипати на дно поверхні щебінь або пісок. Звертаємо вашу увагу на те, що це категорично заборонено. Пісок абсолютно протипоказаний, так як піщинки можуть нашкодити травній системі черв`яків, а щебінь або пісок створять складності при перемішуванні.

Регулярне перемішування землі необхідно для сприятливого самопочуття черв`яків. Вся справа в тому, що черв`яки часто намагаються збитися в щільні купки, при цьому виділяючи слиз. Усередині такої купки підвищується температура, погіршуються умови для дихання, і черви починають гинути. Щоб цього не було, бажано перемішувати землю руками, а при виявленні такої купки - акуратно її растрясти.



Також дуже важливим є питання харчування черв`яків. Як не дивно, черви всеїдні, і годувати їх можна різними харчовими відходами, залишками каш, розкришеним хлібом, кефіром, сиром, - підійдуть будь-які продукти, найголовніше, щоб вони не були солоними. Якщо ж у вас є бажання спеціально готувати для черв`яків, то кращим рішенням буде геркулес. Також можна годувати хробаків і висівками, - їх зараз нескладно купити, та й коштують вони дешевше геркулесу. На одне десятилітрове відро вистачає 4 пригорщею висівок або геркулесу.

Дуже важливе завдання - не дати землі пересохнути. Її регулярно потрібно зволожувати водою. Робити це слід дуже акуратно, надлишок або нестача вологи може спричинити за собою загибель черв`яків.

Годувати черв`яків можна раз в тиждень, а ось поливати і перемішувати землю, потрібно через 2-3 дня. Це залежить від багатьох факторів, наприклад, від вологості в квартирі і від температури повітря. Якщо грудка землі в руці не сиплеться, і з нього не виступає вода, то вологість для черв`яків більш ніж комфортна.

Отже, як розвести хробаків для риболовлі, ми вже знаємо, але потрібно прагнути до того, щоб запас черв`яків постійно мав відновлення природним шляхом. Простіше кажучи, потрібно, щоб хробаки не тільки жили, а й розмножувалися. Для стимулювання розмноження можна додати в раціон харчування черв`яків нежирне молоко, кефір або сир.

Тепер ви знаєте, як розводити хробаків. Адже мати під рукою необмежений запас прекрасної насадки мріє кожен рибалка. Вдалою лову!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!