» » » На що краще ловити карася?

На що краще ловити карася?

На що краще ловити карася?
На що краще ловити карася?

Ловля карася вважається серед завзятих рибалок не надто престижним заняттям. Просто риба ця водиться практично у всіх прісноводних водоймах, а особливої вправності для її лову не потрібно. Однак для початківців рибалок карась - найкращий трофей. Важливо тільки знати, на що краще ловити карася. А якщо будете знати, то успішна риболовля вам майже гарантована.

снасті

Найкраще для ловлі карася використовувати звичайну поплавкову вудку. Карась клює не різко. Він повільно і акуратно захоплює наживку і починає тягнути її в сторону. Тому легка поплавочная вудка - найкраща снасть для лову карася.

Водиться карась і на мілководді, і на глибині. Найчастіше вибирає місця, зарослі очеретом або водоростями. З цієї ж причини вам буде простіше ловити карася на поплавкову вудку з розсувним вудилищем.

Найпопулярніша снасть, яку вам порадять в магазині, - матчеве і махове і вудилище. Також карася ловлять на фідер пікер і на соску - саморобну годівницю із захованими в приманки гачками.

Гачки для лову карася вибирають в залежності від приманки. Однак основна вимога до них - невеликий розмір, гостре жало і довгу цівку.

Наживка і насадка



Вважається, що карась настільки невибагливий і ненажерливий, що клює абсолютно на все! Почасти це вірно. І все ж існують так звані карасячі приманки - то, що ця риба «воліє». На що ловиться карась?

Отже, якщо ви збираєтеся ловити на живу приманку, то накопати звичайних дощових черв`яків або ж візьміть з собою опариша або мотиля. Сама «солодка» для карася приманка - гнойовий черв`як, який володіє специфічним запахом і міцно тримається на гачку.

Рослинна приманка для карася - це запарених або зварена перлова крупа і звичайний хліб. Охоче клює карась і на кукурудзяні зерна (навіть консервовані).

Ще одна традиційна приманка для карася - тісто, виготовлене з манки, кукурудзяної, горохової або пшеничної крупи. Ефективність цієї приманки можна підвищити, додавши в неї макуху (макуха від соняшникового насіння).

Ще більше корисної інформації ви знайдете в статтях:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!