» » » Де ловити судака?

Де ловити судака?

Де ловити судака?
Де ловити судака?

Завдання кожної справжньої риболовлі - це вдалий улов. Спіймати судака - то велика удача. Адже цей хижак так просто не здасться, та й щоб зловити його, потрібно знати «злачні» місця. Все про лов риби є в матеріалі Ловля риби. А як і де ловити судака докладно розповість стаття Як ловити судака.

Місця проживання

Мешкає судак в річках басейнів Азовського і Каспійського, Чорного або Балтійського морів, а також на озерах і водосховищах. Якщо для лову судака ви виберете малосолоні водойми, можна потрапити на цілі популяції судака. Температура води, бажана цією рибою не повинна виходити pа рамки 14-18 градусів, інакше навряд чи вийде щось зловити.

Найбільш улюблені місця судака для стоянки - це глибокі місця біля самого дна, особливо де є піщане дно, обриви.



Залежно від сезону, місця, де можна ловити судака, можуть змінюватися. Якщо взимку судака можна зустріти на мілинах у глибоких ям і вирів, то влітку судак сховається на велику глибину у повалених дерев або валунів. А якщо ви підете на риболовлю пізньої взимку, шукайте судака на виході із заток, а також в місцях впадання струмків і річечок.

На що ловити

Якщо ви вирушили на зимову риболовлю, при підлідної ловлі можна спокусити судака на пічкура, карася або плотву. Коли ж ви відправляєтеся на весняну, літню або осінню рибалку в денний час, відмінним живцем для лову судака будуть яльці, річкова мінога, плотва або ж піскарі. Для нічного рибного лову неодмінно стануть корисними приманки-живці у вигляді жаб або рачків.

Ну а кращими літніми принадами вважаються барвисті воблери і галасливі вертушки. Які ще використовуються приманки при лові судака, читайте в статті На що ловити судака.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!