» » » На що ловити судака?

На що ловити судака?

На що ловити судака?

За своєю агресивністю судак не може змагатися тільки зі щукою. Це прісноводний хижак, який починає годуватися рибою з першого року життя. Відмінною рисою є вперте небажання нападати із засідки. Переслідує свою здобич, поки не наздожене, або поки та не сховається в недоступному для нього укритті. Все це необхідно враховувати при виборі, на що ловити судака.

Судак - хижак. Тому ловити його слід на живця. Мальки, равлики, п`явки, черв`яки можуть служити наживкою. Але він чудово реагує і на штучні приманки.

навесні

Найкращим періодом часу для лову судака навесні вважається середина квітня - перша декада травня - період Жора. Особливо пощастить тому, хто буде рибалити в період, коли судак збирається в зграйки перед нерестом. Основною принадою для цього періоду є переднеогруженная вертушка. Це з`єднаний з гачком пелюстка, який обертається при підмотці. При цьому одночасно виконуються дві функції: відкидаються відблиски і створюється вібрація, що привертає увагу хижака і провокує його на атаку.

Починаючи з 10 травня, судак, відмітає ікру, зайнятий охороною свого потомства і голодує. Атакувати він може тільки при виникненні небезпеки для ікри.

ловимо влітку



Всім бажаючим зловити судака треба пристосуватися до нічного життя, оскільки хижак починає полювати пізно увечері і припиняє до ранку. На допомогу слід закликати тонуть або глибоко поринають воблера. Як правило, це копія плаваючих воблерів, але кілька важче. Основний їх особливістю є швидкість занурення. Підібрати бажано кілька видів - від неспішно занурюються з спокусливим погойдуванням (мала негативна плавучість) до тих, які йдуть на дно подібно каменю.

На що ловити судака восени

Період лову починається вереснем і закінчується в листопаді. Риба збирається в зграї в низов`ях річок і вичікує час для виходу на місце зимівлі. На початку осені добре на судака працюють віброхвости і силіконові твістери. З жовтня починається період передзимових жора. Можна використовувати джиг-приманки, поролонові або поліуретанові рибки. Непогано працюють "колебалки" - блешні, що коливаються. Краще підбирати за принципом: нікельовані в похмуру і жовті матові в сонячну погоду.

Зимова рибалка

Клювання починається після того, як річки вкриє товстий шар льоду. Рибалити на спінінг можна тільки на річках в межах міста, де здійснюється скидання стічних вод і є незамерзаючих ділянки річки. Інакше слід дочекатися лютого місяця, коли водойма почне звільнятися від льоду. Ось тоді доведеться поекспериментувати, на яку блешню ловити судака. Зголодніла після зими риба починає проявляти активність і шукає здобич побільше. Хоча можна пробувати і штучні рибки, і навіть вертушки. 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!