» » » На що ловити окуня?

На що ловити окуня?

На що ловити окуня?

Ловля риби - улюблене хобі багатьох людей. На які тільки хитрощі не йдуть рибалки, щоб дістати заповітну рибу. Є ті, хто женеться за трофеєм, розміром риби і славою серед друзів, а є й ті, хто вважає за краще певний вид риби. Наприклад, окуня. На що ловити окуня, коли дуже хочеться спіймати саме його?

Приманка для окуня

Окунь - риба хижа і на приманки рослинного походження ніяк не відреагує. Маленькі молоді окушки добре клюють на ікру інших риб, на рачків, мальків і мотилів. А ось особини дорослішими і крупніше віддадуть перевагу вже інших риб або нутрощі тварин. На відміну від інших хижих риб, окунь також не відмовиться від звичайного хробака, опариша, п`явки, ручейника або комах.

Поширена думка, що колір приманки для окуня теж повинен бути певним. Насправді ж приманка повинна бути швидше просто яскравою, що привертає увагу, але зовсім не обов`язково має певний колір.

Де ловити окуня

Окунь живе і в річках, і в озерах. У річках тримається в місцях зі слабкою течією, ближче до берегів - в затоках і затонах, під обривами. В озерах окунь прописався в заростях трави на невеликій глибині. Причому більша ймовірність зловити його не в центрі цих заростей, а ближче до відкритої, чистої і свіжої води. Також слід пам`ятати, що якщо після декількох спроб закинути вудку ви так нікого і не спіймали, то потрібно пошукати інше місце. Окунь живе зграями і реагує на приманку завжди швидко. У окуня є особливість підтягуватися до човна під час клювання. А підтягшись, він вже не клює. Тому, кілька разів змінивши містечко в заростях, спробуйте повернутися на ті місця, з яких починали і в яких окунь клював добре. Можливо, клювання відновиться з новою силою.

Коли ловити окуня



Після нересту у окунів настає період так званого жора. Відбувається це в кінці квітня - початку травня. Окунь клює виключно в світлий час доби. Також ймовірність зловити його вище при теплій погоді. Хороший клювання цієї хижої риби забезпечений вам і в кінці літа. У цей період окунь активно полює за підростаючим видами інших риб.

Снасті для лову окуня

Окунь ловиться практично на всі види риболовецьких снастей - на вудку і спінінг, на блешню і мормишку, на доріжку, кухоль і джиг. Багато рибалок порівнюють окуня з примхливою дитиною - та снасть або приманка, на яку вчора ви зловили сотню риб, сьогодні може не спрацювати навіть для десятка.

А ось як правильно ловити цю рибу і на що ловити іншу, читайте в статтях Як ловити окуня і На що ловити рибу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!