» » » Як ловити карася на вудку?

Як ловити карася на вудку?

Як ловити карася на вудку?
Як ловити карася на вудку?

Для кого-то ловля риби - це захоплення, а кому то рибна ловля приносить і дохід. Але в будь-якому випадку для ефективної лову навіть такою популярною риби, як карась, потрібно правильно підходити до покупки снастей і вибирати відповідний спосіб лову. Сьогоднішня стаття розповість, як ловити карася на вудку.

Важливі фактори, що відбиваються на якості і кількості улову - це правильно вибране місце, відповідна оснащення й підгодовування для карася.

Для лову дрібного представника сімейства коропових на поплавкову вудку необхідна оснастка:

  • Махова чи матчева вудка з огруженія поплавком і гачком,
  • приманка рослинна і тваринна.

Оснащення для лову карася

Якщо ви хочете повністю контролювати процес лову, використовуйте махову вудку і закидайте її не далі, ніж на 15 метрів. Саме таким способом відбувається принаджування риби за допомогою заздалегідь підготовленої оснастки, що кріпиться до кінця вудилища.



Якщо ж вам пощастило ловити карася на чистому і без рослинності водоймі, використовуйте матчеву вудку, оснащену котушкою. Будь-яку вудку можна придбати в самому найближчому рибальському магазині, приманка купується там же, але можна її зробити і самому. Детально про лов карася можна дізнатися з матеріалу Як спіймати карася.

Приманка для лову карася

Карась - риба невибаглива в їжі, але для вдалої риболовлі важлива ретельна підготовка приманки. Ось на що добре клює карась:

  • популярна тваринна принада у вигляді гнойових черв`яків, мотиля або опаришів. Причому, другі два види приманки можна використовувати в водоймах з одними карасями, інакше буде ловитися тільки дрібна і непотрібна рибка. Полювання за великим карасем на хробака ефективна в будь-яких водоймах.
  • Ароматизоване тісто з різноманітною борошна з додаванням ефірних масел анісу або різноманітних прянощів. У хід може йти кукурудзяна, горохова, а також пшеничне борошно.
  • Перловка. Це окремий популярний вид приманки, що одночасно є і відмінною підгодівлею. Варто лише закинути щіпку-іншу в точку лову риби.

Про інших видах приманки читайте в статті На що ловити карася.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!