» » » Як правильно ловити карася?

Як правильно ловити карася?

Як правильно ловити карася?
Як правильно ловити карася?

Карась - риба обережна і полохлива, а тому спіймати її не так-то просто. Однак якщо дотримуватися ряду правил, вироблених запеклими рибалками, карася все ж виловити можна. Отже, розберемося, як правильно зловити карася на вудку.

снасть

Найкраще карась ловиться на вудку, а тому саме про лов на вудку ми і вирішили розповісти. За якими ж вимогам повинна підбиратися вудка? Головні параметри - природні кольори і легке грузило, оскільки гучний сплеск і яскравий колір можуть відлякати рибу. Вудилище береться телескопічне, довжиною 4-5 метрів, найкраще-темно зеленого кольору. Головна волосінь діаметром 0,2-0,25 мм, поводок - 5-10 см, товщина волосіні - 0,15 мм. Поплавок краще брати почувствітельнее, а вантаж повинен важити стільки, щоб поплавок виглядала з води приблизно на сантиметр.

прикормка

Підгодовування рекомендуються рослинні - хліб, макуха, каша та ін. Бажано перед занедбаністю потримати їх якийсь час у соняшниковій олії. Крім того, радяться "ароматизатори", проте не сильні, а то, навпаки, злякає рибу. Відмінно згодяться насіння кропу. Пам`ятайте, що карась водиться в водоймах з мулистим дном, а тому підгодовування краще кидати дрібної розсипом, а не великими шматками.

наживка

Карась добре ловиться і на тварини наживки - хробака, опариша і т.п., і на рослинні - хліб, тісто, каші. Однак є правило: в жаркий період краще використовувати рослинні наживки, в холодний - тварини.

підсікання



Наживку карась бере дуже обережно, так що, не поспішайте підсікати рибу, як тільки здригнеться гачок. Дочекайтеся, поки поплавок перестане тремтіти і почне йти в сторону, в цьому момент і треба підсікати. Зверніть увагу, час від тремтіння до відходу в бік визначається типом наживки. При використанні рослинної наживки період тремтіння набагато коротше, ніж при застосуванні тваринної.

Що ж, сподіваємося, ці поради допоможуть вам зловити примхливу рибу. Пам`ятайте, що найкращий час для лову карася - раннього-ранку пізнім літом.

Більше про лов карася читайте в статтях:

А також відвідаєте розділ Ловля риби.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!