» » » На що клює риба?

На що клює риба?

На що клює риба?
На що клює риба?

Всі види риб умовно поділяються на хижаків, всеїдних і харчуються рослинною їжею. І щоб ваша риболовля була успішною, необхідно вчитися правильно вибирати наживку для лову. Хижа риба (окунь, судак, щука) харчується тваринною їжею. Всеїдна - може проковтнути і черв`яка, і зерна перловки, і тісто. Вибір наживки також залежить і від пори року, і від характеру водойми, і від багатьох інших факторів. Іноді в одному місці карась, наприклад, добре йде на хробака, а в іншому - на хлібні кульки. Також не зайвим буде розпитати місцевих жителів: на що клює риба в даній водоймі, якщо ви не впевнені у виборі наживок. Нижче наведені лише деякі з них, можна сказати - традиційні.

наживки

  • Окунь - риба живе практично у всіх прісних водоймах. І навіть в морі мешкає морський окунь. Це хижак, якого зазвичай можна зловити на хробака, на дрібного живця-малька, на мотиля і мормишку (взимку), на різного виду блешні і воблери. Ловиться він цілий рік.
  • Карась живе скрізь і відмінно ловиться в усі сезони. Дрібний карась добре йде на гнойового хробака. Також - на хлібний м`якуш. Для його приготування потрібно взяти з собою на риболовлю буханку хліба. Змочуючи невеликий шматочок м`якоті водою, зробіть кілька катають рухів пальцями. Виходить маленький кульку, досить твердий, щоб насадити його на гачок, закриваючи цівку. Для того щоб зловити крупного карася, можна використовувати в якості наживки продукти рослинного походження: опариша, мотиля, хробака. З рослинних насадок застосовують зазвичай крупи: перлову, манну, пшеничну. Перловку добре на ніч запарити в термосі. Тоді вона виходить в міру розсипчаста і не злітає з гачка (надягати потрібно по два зернятка).
  • Лящ добре ловиться на хробака, личинок жука травневого і мурашки, кукурудзу, тісто різних видів, м`якуш хліба. Також можна використовувати мотиля, манку, перловку в різні пори року.
  • Щука - риба однозначно хижа. Ловиться на живця, силіконові приманки, блешні. Найкраще - на спінінг.
  • Головень добре йде на опариша, але може схопити і хлібний м`якуш. Можна використовувати блешні.
  • Плотва ловиться на дощового черв`яка, личинку мурашки, опариша, тісто, хлібний м`якуш.


Тут перераховані тільки деякі види риб. Детальніше про те, на що клює риба, читайте в нашій статті На що ловити рибу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!