» » » Як насадити на гачок?

Як насадити на гачок?

Як насадити на гачок?
Як насадити на гачок?

У статті ми будемо говорити про способи насадження різних приманок. Ви дізнаєтеся, як краще насадити на гачок хробака і опариша, хліб і кукурудзу, мотиля, медведку і інші приманки. І для початку поговоримо про найбільш «традиційних» принадах: черв`яка і опариша.

Як насаджувати на гачок черв`яка

Практично будь-якого хробака можна насаджувати на гачок декількома способами. Єдине, що потрібно при цьому враховувати, - це те, що він повинен залишатися, по-перше, рухомим, а по-друге, відповідати за розміром гачка і, звичайно, ту рибу, яку будуть на нього ловити. Червоного гнойового хробака найкраще насаджувати на гачок цілком, а протикати варто або за край, або посередині, або кілька разів так, щоб він згорнувся в вигляді кільця. Для дрібної риби досить насадканасадити одного черв`яка, а для риби побільше - двох або більше.

Деякі рибалки перед тим, як насадити черв`яка, розрізають його на шматки, проте це доречно лише в тому випадку, коли йде ловля дрібної риби. Але і в цьому випадку досвідчені рибалки не радять поступати так, оскільки при розрізанні черв`як, ясна річ, стає практично нерухомим, що істотно знижує привабливість приманки для будь-якої риби. Для дрібної риби краще просто використовувати маленьких черв`ячків. Відзначимо, що червоний гнойовий (а також дощової і річковий) черв`як - приманка воістину універсальна, так як на нього клює практично будь-яка риба: від уклейки і подлещика до окуня і коропа. А крім того, черв`як підходить для лову будь-якими снастями: мормишками, поплавками, фідерами і т.д.

Як правильно насаджувати на гачок опариша

Як багато хто знає, опариш є личинки мух, і зараз, на відміну від минулих часів, знайти необхідну кількість опаришів зовсім не складно в будь-якому місці. Опариш хороший тим, що на нього можна зловити практично будь-яку рибу і в будь-який час року, при цьому опариш забезпечує хороший кльов майже завжди. Також відзначимо, що личинки мух відмінно тримаються на гачку, і в багатьох випадках навіть після того, як ви зловили рибу на опариша, його можна використовувати знову. Ну а до інших достоїнств опариша віднесемо тривалий термін зберігання (при негативній насадкатемпературі) і низьку ціну.



Що стосується правильного насадження опариша на гачок, відзначимо, що нічого складного в цьому немає. Єдине, що потрібно при цьому враховувати, - це діаметр гачка. Для опариша варто використовувати тонкий гачок, так як при цьому личинка довше залишається рухомий. Проколювати ж личинку краще в місці найбільшого потовщення і таким чином, щоб кінець гачка вийшов назовні. Не забувайте перевіряти рухливість опаришів після кожного закидання. Крім того, зауважимо, що істотно поліпшити клювання може поєднання опариша з іншими принадами - наприклад, мотилем. Також вам може виявитися корисною і ця стаття.

Насаджуємо кукурудзу, горох, перловку, хліб, тісто

Здавалося б, правильна насадка «неживого» корму не повинна представляти будь-яких складнощів для будь-якого рибалки, проте на практиці буває так, що такі приманки зриваються мало не частіше, ніж черв`яки. Щоб цього уникнути, достатньо просто знати кілька простих правил. По-перше, якщо ви хочете насадити, наприклад, кілька насадказерен кукурудзи на невеликий гачок, не варто і намагатися протикати їх в середині - навпаки, потрібно чіпляти їх за край, протикаючи шкірку.



Також корисно знати, що найкращі результати часом демонструють комбіновані приманки. Спробуйте, наприклад, насадити двох опаришів з зерном кукурудзи між ними. Точно так само можна експериментувати і з перловкою, і з горохом. Що стосується хліба і тіста, то ці наживки найкраще підходять для лову нехижих риб (язь, карась, лящ). Хлібний м`якуш добре насаджувати у вигляді кульок, при цьому його перед насадкою бажано намазати пахучим маслом. Тісто також можна присмачити маслом - це краще привертає рибу.

Мотиль

Нерідко рибалки насаджують мотиля, протикаючи його наскрізь біля головки, однак в насадкабільшості випадків така насадка не спрацьовує, тому варто розглянути інший спосіб. І практика показує, що оптимальний варіант насадження мотиля на гачок - це насадка кільцем. Природно, потрібно правильно підбирати і розміри мотиля. Причому тут діє наступне правило: чим обережніше риба, тим більше дрібний мотиль повинен використовуватися в якості приманки.

Капустянканасадка

Цей городній шкідник насправді може послужити відмінною приманкою для різної риби. Але найкраще клює на палю сом - багато рибалок помічають, що капустянка для сомів просто як наркотик. Чіпляти медведку за гачок найкраще уздовж тулуба, входячи в одному кінці і виходячи в іншому. Також добре показують себе в якості приманки комбінації «капустянка + черв`як». Для великої риби можна використовувати приманку і з кількох медведок.

інші приманки

Тут ми будемо говорити про принадах-імітації. Наприклад, твістер називаються насадкаприманки, що імітують хробаків. Віброхвіст - приманка, що імітує дрібну рибку. За допомогою твистеров і виброхвостов можна ловити різну рибу, головне - знати, як їх правильно насаджувати. Складнощів тут особливих немає, важливо лише пам`ятати, що у випадку з віброхвостом довжину цівки (основний довгої частини) гачка слід підбирати так, щоб вона становила приблизно третину від довжини виброхвоста, а у випадку з твистером - половину.

Як насаджувати на офсетний гачок

Офсетний гачок являє собою досить корисний винахід, що дозволяє насадканадійно насаджувати різні м`які приманки (за рахунок додаткового вигину). Дуже добре офсетні гачки підходять для насаджування приманок-імітацій, наприклад, силіконових рибок. Для цього проколіть «голову» рибки і вийдіть в 0,5 см з боку живота, а після цього простягніть гачок через приманку до вигину вушка. Зрозуміло, можливі й інші варіанти використання офсетного гачка - в залежності від типу приманки, проте в більшості випадків способи насадження наживок не відрізняються від вже описаних нами.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!