» » » Як насадити мотиля?

Як насадити мотиля?

Як насадити мотиля?
Як насадити мотиля?

Дуже часто мотиль застосовується в якості основної насадки на мормишку для зимової риболовлі. Є багато способів насадити мотиля. Однак деякі рибалки, навіть при всіх своїх навичках, не вміють насаджувати мотиля так, щоб забезпечити успіх при риболовлі. Не кажучи вже про те, що новачкові в цьому плані доводиться дуже складно. Тому наша стаття покликана допомогти тим, хто вже має певний досвід в риболовлі і тим, хто робить у ній тільки перші кроки.

Розглянемо далі, як насадити мотиля.

Як правильно насаджувати мотиля

Щоб правильно насадити мотиля, потрібно дотримуватися кількох правил.

  • По-перше, потрібно звертати увагу на сам гачок, краще застосовувати тонкі і гострі гачки, в іншому випадку мотиль може просто розвалитися. Причому загин гачка слід вибирати такий, який не має ніяких задирок.
  • Друге правило полягає в тому, що слід брати мотиля тільки сухими руками, щоб він не прилипав до пальців.
  • Третє правило полягає в акуратному поводженні з даним видом наживки. Пам`ятайте, що мотиль є досить ніжною наживкою і при будь-якому натисканні може буквально лопнути.

Для лову однієї риби

Існує кілька способів насадження мотиля:

  • Колечком. Часто мотиль згортається колечком. Щоб вдало насадити живця на гачок, потрібно проколоти жалом мотиля так, щоб колечко не розпалася. Зробити це досить легко, якщо взяти мотиля за задню частину.
  • Панчохою. На відміну від попереднього способу, при насадженні мотиля на гачок панчохою потрібно ввести гачок так, щоб він пройшов по всій довжині тіла мотиля. Кінчик гачка при цьому не повинен стирчати з тіла.
  • Поперек. Цей спосіб є найпростішим. Потрібно увіткнути гачок так, щоб він пройшов поперек тіла мотиля.

Для лову декількох риб



Цей спосіб краще застосовувати для лову великої риби або відразу декількох. Потрібно сформувати пучок з декількох мотилів. Насаджувати кожного мотиля потрібно за головку. Для зручності краще скористатися конусної трубочкою: в неї закладається пучок, після чого, утримуючи трубочку, можна насадити відразу кілька мотилів на один гачок.

Якщо ви хочете дізнатися подробиці про те, як можна насаджувати цю наживку на гачок, ми рекомендуємо наступну статтю: Як насадити на гачок | Мотиль.

Також радимо прочитати статтю Як зберігати мотиля.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!