» » » Як зберігати мотиля?

Як зберігати мотиля?

Як зберігати мотиля?

Мотиль - одна з найпопулярніших наживок, особливо для зимової риболовлі. Щоб риба краще ловилася, мотиль повинен бути свіжим і привабливим, тільки тоді риба на нього клюне. У зв`язку з цим виникає питання, як зберігати мотиля, щоб він залишався свіжим.

  1. Волога газета - беремо три листка, два сухих і між ними кладемо один змочений водою, рівним шаром розкладаємо мотиль по поверхні газети, загортаємо і кладемо на нижню полицю холодильника. Кожен день повторюємо цю процедуру, так як газети висихають і їх треба оновлювати.
  2. Волога тканина - шматочок тканини змочують водою, він повинен бути саме вологим, а не наскрізь мокрим. Загортаємо в неї мотиль і кладемо в прохолодне місце. Чи не загортати занадто щільно, інакше личинкам буде тісно і вони можуть загинути. Точно також, в міру висихання знову воложимо тканину.
  3. У сирій картоплині - це спосіб цікавіше. Розрізаємо велику картоплину і всередині її вирізаємо порожній простір, щоб виходила чашечка. В утворену порожнину кладемо мотиля перемішаного з чайною заваркою (вологою вже використаної) потім прибираємо на нижню полицю холодильника. У такому режимі мотиль збережеться 3-4 дня.
  4. У касеті - вони продаються в зоомагазинах спеціально для різних личинок.
  5. Як зберігати мотиля в морозилці - якщо вам необхідно зберегти мотиля протягом дуже тривалого часу. У міру необхідності ви можете дістати потрібну кількість і перед використанням розморозити. Не забудьте попередити домочадців про те, що ви помістили в морозилку, а щось нервові люди можуть і не зрозуміти. При зберіганні в морозилці мотиль гине, але довго зберігає свіжість і риби все одно на нього клюють, навіть незважаючи на те, що він не рухається. Так що є і свої плюси в такому вигляді зберігання.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!