» » » Як насадити хробака?

Як насадити хробака?

Як насадити хробака?
Як насадити хробака?

Чи збираєтеся на риболовлю? Приготували черв`яків? Тоді вам необхідно знати, як насадити хробака на гачок. Пропонуємо вам кілька основних спосіб насадження цієї живої приманки. Різниця в насадженні залежить від того, який вудкою ви користуєтеся, і яку рибу збирайтеся зловити.

Правила насадки

Черв`як (дощової або гнойовий) - жива приманка. Тому головне - насадити цю приманку так, щоб вона залишалася рухомий, тобто живий. Як правильно насаджувати хробака в цьому випадку?

  1. Хробака насаджують з голови.
  2. Наживляти хробака потрібно, вводячи гачок йому під шкіру.
  3. Гачок потрібно вибирати тонкий і короткий - рази в два коротше наживки.
  4. Якщо черв`як насаджується повністю, то гачок потрібно вводити на відстані близько півтора сантиметрів від головки черв`ячка. При цьому вістря гачка має бути сховане, а хвостик наживки вільно бовтатися.
  5. Якщо насаджується кілька маленьких черв`яків, то їх нанизують пучком, а в останньому (нижньому) ховають жало гачка.
  6. Для лову хижої риби можна комбінувати хробака з шматочком риби або кожушка.
  7. Для лову нехижих риб хробака комбінують опаришем, перловкою або кукурудзою.

способи насадки

Способів насадки існує кілька, тому як насадити хробака можна цілком, шматочками чи пучком. Крім того, хробака можна насаджувати так, щоб волосінь теж входила в його тіло або так, щоб наживка нанизувалася тільки на снасточку (збірний або спеціальний гачок з декількома жалами).

Насадження на шматочки

В цьому випадку черв`як насаджується на гачок не цілком - його хвостик залишається бовтатися. Спосіб підходить для лову поплавцевою вудкою. На таку наживку добре клює нехижа риба. Так що, якщо ви думаєте, як насадити хробака на карася, то вибирайте цей спосіб.

насадження цілком

Підходить для лову великої або хижої риби. При цьому способі черв`як насаджується на гачок повністю. В цьому випадку черв`як НЕ буде рухомим, але на таку наживку клюне велика здобич.

Насадження з виходом на волосінь



Наживку можна протягнути на волосінь вище гачка. Цей спосіб підходить для лову неспокійною риби. У цьому випадку тіло наживки повністю ховає гачок, а риба, що заковтнув її, вже не зривається.

Насадження на снасточку

При цьому способі тіло хробака нанизується на загальну частину довгого гачка з декількома жалами або на снастку (кілька гачків прив`язаних до волосіні). Жала гачків залишаються відкритими.

насадження пучком

Кілька маленьких черв`яків проколюються гачком зверху і нанизуються на нього. Найнижчий черв`як повинен ховати жало гачка.

Ось такі способи насадки ви можете використовувати при ловлі риби на хробака. Про інші варіанти насадки почитайте в нашій статті Як насадити на гачок. Вдалої риболовлі!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!