» » » Де ловити рибу?

Де ловити рибу?

Де ловити рибу?
Де ловити рибу?

Для кожного рибалки пошук найкращого місця для клювання риби є досить складним завданням. Інший раз, щоб зловити гарну здобич, потрібно затратити багато годин на пошуки так званого клевого місця. У зв`язку з цим розглянемо, де краще ловити рибу, а де цього робити не варто, щоб не витрачати свій час.

Поради новачкам

Для початку кожному новачку слід знати, що ловля хижака здійснюється в тих місцях, де знаходиться найбільше скупчення дрібної риби, яка служить здобиччю для хижих риб. У свою чергу, дрібна риба буде концентруватися там, де є багато рослинності. Така риба, як щука, вважає за краще приховані місця, де вона любить ховатися в засідці. Якщо ви прибули на водойму і зрозуміли, що трапився прилив, то шукайте такі місця, які були тільки що затоплені. У цих місцях буде найбільше число свіжої риби, яка обов`язково приверне хижака.

Багато хижі риби люблять прохолодну воду, тому в льотну спеку їх варто шукати там, де є тінь. Тепер давайте докладніше розглянемо, де і яку рибу краще ловити на певні снасті.

ловля щуки

Щука, як і багато хижі риби, воліє прохолодні місця, де вона може ховатися в темряві в засідці. Це можуть бути зарості водоростей і корчі. Ловити щуку краще на рибку-живця, а донний вид щуки - на блешню. Найкращим сезоном лову щуки є вересень, жовтень або початок весни під час відлиги.

ловля коропа



Кращим сезоном для лову коропа є весна. Дана риба віддає перевагу мілководді, причому короп завжди шукає найбільш теплі місця у водоймі. Однак під час спеки ця риба воліє ховатися в тіні і прохолоді - шукати його слід в заростях, кущах і інших прихованих місцях. Короп добре ловиться на хліб або ж звичайного дощового черв`яка.

ловля окуня

Особливістю лову окуня є те, що дана риба не клює на якусь конкретну наживку, тому, незважаючи на простоту лову риби, буде потрібно немало часу, щоб підібрати потрібну наживку. Якщо одна принада не спрацьовує, потрібно використовувати іншу. Простота лову окуня полягає в тому, що часто для нього не потрібно підгодовування. У місцях скупчення окуні самі вистрибують з води, привертаючи увагу рибалок.

ловля тарані

Тарань є популярною закускою до пива. Ловлю цієї риби найкраще робити за допомогою приманки-хробака або мотиля. Тарань воліє водитися в місцях з несильним плином. Це переважно донна риба - любить піщане дно.



Додаткову інформацію про те, як слід ловити рибу, ви можете прочитати в статті як рибалити.

Тепер поговоримо про те, де не варто ловити рибу.

брудні водойми

Незважаючи на те, що на деяких водоймах можна побачити безліч рибалок, які сидять в очікуванні здобичі, не слід завжди наслідувати їх приклад. Навіть якщо ви знаєте, що обраний ними водойма - дуже клевое місце, обов`язково звертайте увагу на колір води. Якщо вода занадто каламутна і на її поверхні є наліт, то це пряме свідчення того, що водойму забруднене. У забруднених водоймах рибу ловити не варто не тільки тому, що улов може бути слабким, але і тому, що багато риби здатні накопичувати в своєму тілі шкідливі речовини і при цьому жити довгий час. З`ївши таку рибу, ви ризикуєте отримати серйозне харчове отруєння.

Звертайте увагу на присутність на водоймах таких птахів, як сірі чайки або голуби. Це вірна ознака того, що вода є брудною. Також якщо ви бачите, що сама риба в воді має нехарактерний для неї колір луски, виглядає хворий, то краще відмовитися від улову.

Ми рекомендуємо ознайомитися з наступними статтями по рибальської темі:

Також відвідайте корисний розділ з матеріалами по темі Ловля риби.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!