» » » Як мити йорка?

Як мити йорка?

Як мити йорка?

Йоркшир-тер`єр - це порода маленьких собак швидко і впевнено завоювала неймовірну популярність. Головна, мабуть, цього причина - зовнішня привабливість цих собачок. Вони нагадують наші улюблені м`які іграшки з дитинства, пухнастих звірят, яких хочеться нескінченно розчісувати і гладити. Довга, красива шерсть йорков заворожуюче спадає з боків, приковує до себе погляди. За нёё, красиву, пашить здоров`ям, йоркширського тер`єра дуже люблять.

Але для того, щоб ця відмінна риса завжди залишалася з Йорком, ваша собака потребує регулярних гігієнічних процедурах. Основний з них, звичайно ж, є миття. Але не всі знають, як мити йорка. При виборі шампуню поставтеся до цього максимально відповідально. Існує косметика, яка спеціально призначена для йоркшіркского тер`єра. Крім того, поліпшить якість від миття використання шампунів і бальзамів-кондиціонерів однієї і тієї ж торгової марки. Небажано використовувати універсальні засоби шампунь + кондиціонер. Поєднання засобів абсолютно різного призначення знижує ефект і одного і другого. Тепер же давайте безпосередньо перейдемо до процесу купання.

Як купати йорка



Йоркширський тер`єр - це та порода собак, які різного роду купання взагалі-то не дуже люблять. Для того щоб для вашого улюбленця щоразу процес миття доставляв якщо не бурхливу радість, то хоча б просто байдужість, дотримуйтесь рекомендацій з цієї статті і ви зрозумієте як купати йорка.

  • Мийте свого йорка у ванній, так як миття в тазу, якщо він ще й поставлений на узвишші, обов`язково завдасть шкоди і вам і собаці, якщо вона спробує вискочити з тазу.
  • Не давайте тер`єрові злизувати з себе шампунь. Хімічні елементи шампуню, що потрапили в шлунок, можуть викликати його розлад.
  • Слідкуйте, щоб шампунь не виявився на очах собаки. Шампунь може викликати роздратування і підвищену сльозоточивість очей.
  • Дотримуйтесь температуру води, вона не повинна бути гарячою, але і з холодом не переборщіть - 37 градусів за шкалою Цельсія буде оптимальним варіантом.
  • Якщо ви не знаєте, як часто мити Йорка, оберіть середній варіант. Проводьте процедуру миття з частотою приблизно один раз в два тижні.
  • Шампунь розведіть з водою. Можна налити його на руки, розтерти і нанести на шерсть собачки. Обов`язково розтирайте у напрямку росту волосся, для того щоб шерсть не могла сплутати.
  • Уважно прослідкуйте за тим, щоб шампунь повністю змився, після цього використовуйте ополіскувач.
  • Після миття важливо висушити собаку. Це вкрай необхідно, ризик застуди для тварини відразу після миття досить великий. Наприклад, у йорка може розвинутися таке захворювання як отит.
  • Для того щоб не травмувати шкіру собаки, використовуйте для сушки теплі рушники. Ще один хороший варіант - фен, причому з середньою температурою, не надто гарячим повітрям.
  • Далі, щоб шерсть не скочувалася, потрібно вашого домашнього улюбленця розчесати. Технологія розчісування дуже проста і зрозуміла. Спочатку розчешіть шерсть від коренів проти шерсті. Використовуйте для цього щітку з натуральної щетини. Потім візьміть металеву гребінець з обертовими зубчиками, зробіть проділ. В цілому розібратися в тому, як мити йоркширського тер`єра не так вже й складно. Головне - це бажання і терпіння.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!